Korsan Kullanımındaki Deneyimlerim

Korsan yazılım kullanıyor musunuz?

• Ben her türlü kullanırım, atın ölümü arpadan olsun.

• Asla kullanmayacak kadar bilinçliyim.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Ben aklı başında olup da kripto hesabına bu şekilde erişilen kimse görmedim. Benim daha 2FA icat edilmemişken açtığım cüzdanlarım vardı bir tanesine dahi erişim olmadı. Bir tanesini bizzat ben gördüm herif telefonuna saçma sapan uygulamalar indirmiş, izinleri vermiş bildiğin tüm kontrolü yazılımın eline bırakmış.

İnsanların cehaletini hafife almayın bunları en ufak korsandan bile uzak tutsan, tüm korumaları versen yine kaybedecek, dolandırılacak fırsat bulurlar. Her şey ilk kafada bitiyor.

Kafam karıştı sanırım korsan oyunlara oy vereceğim.

Evet benim lafım "oyunindirtr" vs. gibi sitelere güvenli deyip de yönlendirme yapanlar. Birincide çıkmıyor virüs, ikincide çıkmıyor sonra rastgele bir oyunda çıkabiliyor.

Hayır ben de o sitelere %100 güvenemem tamamen dürüst olsalar dahi. Üçüncü parti sitelerin torrenti alıp koymak dışında bir emekleri yok. Oyunu kıran, repack yapan bu kişiler ortaya bir emek koyuyor, isim yapıyor ve bağışlarla reklamlarla bir düzen kuruyorlar.

Konu aslında çok üzücü. Korsan kullandığını söyleyenlerin yorumlarıda bir hayli öyle. Neden derseniz şöyle belirteyim, hem konu sahibi hemde konu içinde korsan kullandığını belirten herkes sadece virüs veya hesap çalınması korkusundan yola çıkarak hareket ediyor ve başıma birşey gelmedi diyor. Fakat olay adı üstünde korsan. Yani illegal bir şey yapıyorsunuz. Öte yandan Korsan oyunların çoğu sistemi normalden daha fazla yorar, güncelleme almadıkları için ya da yapılan güncellemeler sitelere çok sonradan düştüğü için de güncel bir şekilde oyun oynayamıyorsunuz. Kimseye korsan kullan ya da kullanma diye nasihat vermem , herkes kendi bilir. Fakat eğer virüs bulaşmıyorsa o zaman korsan kullanırım demek mantıklı bir davranış değil. Yalan söylemiyorum bende eskiden oyuna para vermek nedir bilmezdim, hoş o zamanlar bu kadar yaygın oyun kültürü ve her oyunu oynayabileceğimiz bilgisayarlarımızda yoktu. Ama sonradan orjinal oynamaya başladım ve hem emeğin karşılığını verdiğim için içim daha rahat ve daha keyif alarak oynuyordum hem de multiplayer tabanlı oyunlarda online özelliğinden yararlanabiliyorum. Seçim tabiki herkesin kendi bileceği iş.
İşin emek kısmından bahsediyorsun. Yerden göğe kadar haklısın ama herkes sistemin kölesi ne yazık ki. Geçen sene çalıştığım okulda 2400 TL ye koca matematik öğretmenleri, saçını döküp fizik öğretmeni olan iş arkadaşlarım vardı.

Hayır ben de o sitelere %100 güvenemem tamamen dürüst olsalar dahi. Üçüncü parti sitelerin torrenti alıp koymak dışında bir emekleri yok. Oyunu kıran, repack yapan bu kişiler ortaya bir emek koyuyor, isim yapıyor ve bağışlarla reklamlarla bir düzen kuruyorlar.
Hocam asıl emek oyunu yapanlara ait değil mi 😅

Oyunlara verecek kadar çok param yok zaten ailem de izin vermiyor ve 8 yıldır korsan kullanıyorum bir kere bile virüs bulaşmadı ama bir kere canım sıkıldı virüs indirdim 3 tane antivirüs kurarak sonra o dosyayı arkadaşımın bilgisayarına gönderdim güya oyun kuracaz oyun yüklenirken virüste yüklendi sonra bende neden yavaşladı PC diye tarama yaptırdım (kurtarıcı abi rolü) virüs çıktı kurtardım bilgisayarda HDD olduğu için çok fark etmiyordu zaten. Ama ben yine de yapak dedim (vahiy geldi ya bana virüs var diye) o yüzden 😂

İşin emek kısmından bahsediyorsun. Yerden göğe kadar haklısın ama herkes sistemin kölesi ne yazık ki. Geçen sene çalıştığım okulda 2400 TL ye koca matematik öğretmenleri, saçını döküp fizik öğretmeni olan iş arkadaşlarım vardı.

Hocam zaten o yüzden yorumumda belirttim, korsan kullanana sen neden korsan kullanıyorsun diye sormam ben, yargılamamda. Bende gidip bir oyuna 1000 lira veya 700 800 lira para vermem. İndirimleri beklerim tıpkı şimdilerde olduğu gibi 100 Lira RDR2 için verilir mesela.
Demek istediğim insanların matah birşey yapmış gibi ''ben yıllardır korsan kullanıyorum ama hiç virus yemedim ya da hacklenmedim'' demesi. Bu şeye benziyor, diyelim hiç ceza almayacaksınız hiç bir yaptırım yemeyeceksiniz bu sebeple istediğiniz birini gelişi güzel vurun dövün. Bu yaptığınız şeyin yanlış olduğunu değiştirmiyor.

Tabii ki ama oyun kıranlar ve repack yapanlar da bu işi "meslek" olarak yapıp kendi emeklerini koyuyorlar. En sonunda bunları "beleşoyundir.xyz.com.tr" gibi sitelerin tek yaptığı link kopyalayıp yapıştırmak.

"Bu virüs değil crack, antivirüsün böyle algılaması normal."
Yok öyle bir şey. Bunu söyleyenlere gıcık oluyorum. Virüs olarak algılanıyorsa başarısız bir crack'tir ve sorun yaratabilir. Tabii bu da diğer crack'ler %100 sorunsuzdur anlamına gelmiyor.

Bir örnek vereyim: Watch Dogs'un daha oyun çıkmadan 1 hafta falan önce çıkan korsan sürümü. İçerisinde mining yazılımı barındırıyordu.

Kaspersky ve MBAM herhangi bir tespitte bulunmuyorlar mesela bende. Çünkü neyi nereden indirdiğiniz de önemli. Korsan kullanmak basit bir eylem değildir. Tecrübe ister.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı