Korsan Kullanımındaki Deneyimlerim

Korsan yazılım kullanıyor musunuz?

• Ben her türlü kullanırım, atın ölümü arpadan olsun.

• Asla kullanmayacak kadar bilinçliyim.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Düzgün crack’ler zaten virüs olarak algılanmıyor çoğu zaman🙂

Oyunu kıran, repack yapan bu kişiler ortaya bir emek koyuyor,
Eve girip ne var ne yok lootlayan hırsızlar da bunu meslek olarak yapıyor, ortaya emek koyuyor🤣

Demem o ki emek var, emek var.

Oyun için FitGirl kullanıyorum ama bazı setup dosyalarını virüs olarak algılıyor yani o kadar güvenilir değil. Programları da önceden crackli kullanırdım ama artık kullanmıyorum güvenilir gelmiyor. İllegal kullandığım tek mecra oyun onlarda sarmıyor artık ileride kullanmam daha. Hacklenme olayı da hiç başıma gelmedi ama kormuyor değilim xd.

Bu bir çok setupta oyunda oluyor. Ben ne olur sonucu diyip izin de vermiştim geçen aylarda. Hiç bir şey yok.

Ayrıca
KingHaze'in sistemlerini çok kez kullandım. Şu an 2 laptop'umda onun sistemi 1 laptopta orijinal Windows var. Gelmiş burada gelin güvey olmuşsunuz. Ben olsam bende aynı cevabı verirdim size.

Sitenin adında meymenet yok ki. Bu tür şeyleri mutlaka güvenilir bir cracker, repacker ve uploaderdan indirmelisiniz. Özellikle torrentlerde upload eden kişi çok önemli.

Bir ton kişisel bilginizi girdiğiniz, fotoğraflarınızın olduğu, banka hesaplarınızı kullandığınız bir bilgisayara korsan program, oyun yüklemek risk, böyle bir riski almak da tecrübeli olmakla, bilgili olmakla falan hafifletilecek bir şey değil.

Ankette "Kullanırken asla virüse maruz kalmayacak kadar ve korsanı virüs yuvası sanarken kendimi orijinalde virüsle karşılaşmayınca korsanı asla kullanmayacak kadar bilinçli sanmayacak kadar bilinçliyim." seçeneğini göremediğim için boş bırakıyorum.

Kullanmayı bilirseniz crack aramazsınız. Sonradan kırılan oyunlar için ana oyunu indirdiğinizde de crack indireceğiniz yer zaten bellidir, yine aramazsınız.

Paylaştığınız şey muhtemelen virüs. Nedeni ise görsele baktığımda gördüğüm Umut Deniz yazısı. Farkındaysanız Türkçe. Korsan ve Türkçe demek potansiyel reklam ve virüs yuvası demek.

Halkımızın kullanmayı bilmediği şeylere çamur atma sevdası ne zaman geçecek, çok merak ediyorum.

Korkusu sadece virüs olanlar DRM-free olarak GOG'daki oyunları edinebilirler. Satın aldığınızdaki aynı dosyalar. Herhalde bunda da virüs var demeyeceksinizdir.

1- Crack, patch vs kullanıyorsanız her zaman bir risk vardır.
2- İndirdiğiniz her crack/patch vs antivirüsler tarafından gerçek veya sahte uyarı verebilir. Çünkü bu dosyalar antivirüsler için riskli görülür.
3- Kullandığınız sistem önemli/kritik ise bu tür şeylerden uzak durun.
4- Crack patch vs kullanıyorsanız kişisel verilerinizi mutlaka o bilgisayar dışında yedekleyin ki başınız bir gün ağrımasın. (ransomware)
5- Malesef her programı satınalma şansımız yok. Ama kullanma isteğimiz var. Ve Türkiye'de fiyatlar çok pahalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı