Korsan Kullanımındaki Deneyimlerim

Korsan yazılım kullanıyor musunuz?

• Ben her türlü kullanırım, atın ölümü arpadan olsun.

• Asla kullanmayacak kadar bilinçliyim.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kendisini bitirir? O kadar reklam ve bağış gelirleri var 3-5 kişinin bilgilerini çalacağız diye virüs koymak 50K maaşlı işte çalışanın 500 TL rüşvet için kariyerini tehlikeye atmasına benzer.
Herkesin düzgün site dediği fakat bazı içeriklerinde virüs olan siteler var onlar ne olacak?

Donuma kadar her şey korsan istediğim her şeyi ilk siteden indiririm 10 yıldır uğraşıyorum bu işlerle virüs programı nedir bilmem daha hiç virüs bulaşmadı.

Herkesin düzgün site dediği fakat bazı içeriklerinde virüs olan siteler var onlar ne olacak?

Sen üçüncü parti sitelerde bahsediyorsan korsan kullanmayı "bilen" kimse oralardan indirmez zaten. Kıran kişiler kendileri NFO yayınlıyorlar ve hangi torrent sitesinden bulunacağı belli, olmadı uzun yıllardır repack işi yapan güvenli kişiler var. Ki onların da güvenilirliği sorgulanamaz, sahte sitelerine girip ağlayanları ayrı tutuyorum.

Herkese merhaba,
Başımdan geçen bir tecrübeyi sizlere aktarmak istiyorum:
Yaşadığım yerde PC oyunu satan tek dükkan vardı (1998 yılları). Buradan aldığımız CD'leri veren abimiz yanında reçete yazar gibi "crack nasıl yapılır" diye kağıda yazıyordu. Bu yaşıma dek bir handikapını görmedim ama her Türk genci gibi bende kötü amaçlı yazılımlar ( ICQ hesapları çalma, trojanlar, nuke atmalar vb.) Kullandım.

Son dönemde üye olduğum Telegram grubunda, kripto borsa şifrelerinin çalınmasından şikayetler arttı. Güvenlik önlemleri ve güvenlik yazılımları arttığı halde bunu nasıl başarabiliyorlar diye kendi kendime düşünüyordum. Bunun bence başı çeken sebebi crackli dosya ya da patch kullanmak. Technopat'ın işletim sistemi forum başlıklarında "modlanmış Windows" sürümleri arayanlar ya da farklı yollarla Windows lisanslayan arkadaşlar olduğunu görüyorum. Tüm moderatör ve Recep arkadaşımızın dediği gibi bunları kullanmak son derece risk barındırıyor. Kullanılan tüm crack, patch ya da işletim sistemlerine basit bir kod eklemek ve bu kodları antivirüslerden "dışlamanın" gayet kolay olduğunun bilincindeyim. Bu uyarılara "kulak verin"!

Bugün ESET ınternet Security programını ücretsiz kullanmak için bir indirme yaptım. İçinde herhangi bir patch yoktu fakat setupa bastığım anda mamson. A! AC isimli trojanın sisteme dahil olmaya çalıştığını gördüm.
PC güvenliği için antivirüs yüklemek istiyorsunuz fakat antivirüs programının setup dosyası virüslü 😒
Eki Görüntüle 1605416
Bu durumun arkasından siteye hemen geri dönüş yaptım ve karşılaştığım cevap gayet laçkaydı.
Eki Görüntüle 1605456

Cevap veren kişinin modlu Windows sürümlerini kullanan arkadaşlarımı uyarmak istedim. Özellikle PC oyunlarında crack vs. kullanmak benim çocukluğumdan gelen bir alışkanlıktı. "bu virüs değil crack, antivirüsün böyle algılaması normal" diyenlere inanmayın, bugün itibari ile ben bunu yapmayı bıraktım. Sonuçları çok ağır olabilir, maddi ya da manevi. Çünkü tüm kontrolü korsanların eline veriyorsunuz ve siz kapıyı araladıktan sonra antivirüsler işe yaramayabilir. Bu tarz yazılımlardan uzak durun, saygılarımla.

Korsan oyunların bazılarında Crypter bile kullanıyorlar. Bir iki tane crackli program kullanıyorum sadece onlarında iliğine kadar taradım.

Kendisini bitirir? O kadar reklam ve bağış gelirleri var 3-5 kişinin bilgilerini çalacağız diye virüs koymak 50K maaşlı işte çalışanın 500 TL rüşvet için kariyerini tehlikeye atmasına benzer.
Bir kripto cüzdanına erişim sağladıklarında çok daha fazlasını bulabilirler. Böyle birşey de var.

Sen üçüncü parti sitelerde bahsediyorsan korsan kullanmayı "bilen" kimse oralardan indirmez zaten. Kıran kişiler kendileri NFO yayınlıyorlar ve hangi torrent sitesinden bulunacağı belli, olmadı uzun yıllardır repack işi yapan güvenli kişiler var. Ki onların da güvenilirliği sorgulanamaz, sahte sitelerine girip ağlayanları ayrı tutuyorum.
Evet benim lafım "oyunindirtr" vs. gibi sitelere güvenli deyip de yönlendirme yapanlar. Birincide çıkmıyor virüs, ikincide çıkmıyor sonra rastgele bir oyunda çıkabiliyor.

Bir kripto cüzdanına erişim sağladıklarında çok daha fazlasını bulabilirler. Böyle birşey de var.

Ben aklı başında olup da kripto hesabına bu şekilde erişilen kimse görmedim. Benim daha 2FA icat edilmemişken açtığım cüzdanlarım vardı bir tanesine dahi erişim olmadı. Bir tanesini bizzat ben gördüm herif telefonuna saçma sapan uygulamalar indirmiş, izinleri vermiş bildiğin tüm kontrolü yazılımın eline bırakmış.

İnsanların cehaletini hafife almayın bunları en ufak korsandan bile uzak tutsan, tüm korumaları versen yine kaybedecek, dolandırılacak fırsat bulurlar. Her şey ilk kafada bitiyor.

Konu aslında çok üzücü. Korsan kullandığını söyleyenlerin yorumlarıda bir hayli öyle. Neden derseniz şöyle belirteyim, hem konu sahibi hemde konu içinde korsan kullandığını belirten herkes sadece virüs veya hesap çalınması korkusundan yola çıkarak hareket ediyor ve başıma birşey gelmedi diyor. Fakat olay adı üstünde korsan. Yani illegal bir şey yapıyorsunuz. Öte yandan Korsan oyunların çoğu sistemi normalden daha fazla yorar, güncelleme almadıkları için ya da yapılan güncellemeler sitelere çok sonradan düştüğü için de güncel bir şekilde oyun oynayamıyorsunuz. Kimseye korsan kullan ya da kullanma diye nasihat vermem , herkes kendi bilir. Fakat eğer virüs bulaşmıyorsa o zaman korsan kullanırım demek mantıklı bir davranış değil. Yalan söylemiyorum bende eskiden oyuna para vermek nedir bilmezdim, hoş o zamanlar bu kadar yaygın oyun kültürü ve her oyunu oynayabileceğimiz bilgisayarlarımızda yoktu. Ama sonradan orjinal oynamaya başladım ve hem emeğin karşılığını verdiğim için içim daha rahat ve daha keyif alarak oynuyordum hem de multiplayer tabanlı oyunlarda online özelliğinden yararlanabiliyorum. Seçim tabiki herkesin kendi bileceği iş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı