Korsan oyun devri bitiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uğraşmayı seviyorum, mesela Xbox 360'a JTAG çipi taktım. Çok zevkliydi. PS3'm olursa onu da kendim kıracağım, oyunlarını kendim indirip yamalayacağım. IDM ile indirip defalarca tekrar başlatmak zorunda kalacağım, WinRAR partlarında sorun çıkacak, hangisinde olduğunu arayacağım. Link kırıksa site sahibine bildireceğim.

Mesela Xbox 360'ta 2 hatta 4 DVD'li oyunlar var, kurulumları zor fakat ben uğraşmayı seviyorum. Pek oyun oynamadım fakat 150 tane Xbox 360 oyunu indirdim, hepsi birbirinden zor ve ilginç yöntemler gerektiriyordu ama zevkliydi.
Para yok yahu. PS5 çıksa da PS3 alsam diye bekliyorum ben mesela. PS3'ün parasını bir oyuna mı vereyim? Ne zaman AAA exclusive oyunlar 60 lira seviyesine iner o zaman alırım.

Kusura bakmayında 10-20 dil destekleyip bunların 10 tanesine seslendirme katıp türkçe altyazı bile katmayan firmalara böyle muamele türkiye de
Tamam da ben ne diyorum ? Firmalar gelir getirmeyecek şeylere yatırım yapmazlar. Türkiyeden para kazanıyorlar mı ? Hayır. E niye Türkçe yapsınlar ? O kadar basit değil dil eklemek. Dünya para dökülüyor.

Üstelik arkadaşlar, hepiniz bir şeyler söylemişsiniz ama Valve Türkiye pazarını oldukça geliştirdi. Gerek Türkiye'ye özel fiyatlar, gerek 2 TL'ye kadar düşen kaliteli oyunlar olsun çok emekleri var. Valve korsan oyunu azıcık da olsa azalmıştır diye düşünüyorum.

Reddit gibi bir foruma ''Bu ne Çince mi?'' demek ayrı bir ironi zaten. Size korsan hayatınızda başarılar dilerim.
Yok hocam attığınız bağlantı bu şekilde görünmüş. Arkadaş o yüzden çince mi demiş herhalde.
Screenshot_2020-06-06-17-08-27-742_com.android.chrome.jpg

Reddit gibi bir foruma ''Bu ne Çince mi?'' demek ayrı bir ironi zaten. Size korsan hayatınızda başarılar dilerim.
Ben foruma demedim programlama diline dedim. Elbette onun yazılım kodları olduğunu biliyorum sadece latife yaptım.

Firmaların Türkiye pazarında çok para kazanmamasının asıl sebebi fiyat politikası. 60 Dolarlık bir oyun Türkiye pazarında 200 TL iken, diğer 60 Dolarlık oyun 400 TL olabiliyor. Sabit kur da çok etkili olmuyor maalesef.
Mesela CD Projekt firması neden yeni çıkaracakları oyuna Türkçe dil seçeneyi ekliyor sanıyorsunuz? Çünkü oyun fiyatı ile de dikkat çekti, arz talebi tam karşılar nitelikte ve Türkiye pazarında bir hayli satacağını biliyorlardı. Avrupa'daki en büyük oyuncu sayılarına ulaşmamıza rağmen bazı korsancı kesim yüzünden satışlar düşük ve firmalar Türkiye pazarına girerken, ''Ya abi zaten 100 bin üzeri zor satarız, neden gidip çeviriye binlerce dolar verip aldığımız miktarı düşürelim'' diyor.
@Fegador Oyunun yapımcıları yeni bir yayın ile 2022'de çıkacak dedi de bizim mi bilgimiz yok güzel kardeşim? Oyunu 3 yıldan uzun süredir bekliyorum, takip ede ede bir kalıyorum. Oyun şu anda bitti, her şey hazır ve şu anda test aşamasında her şeyin sorunsuz olmasını istiyorlar. Yeni bir RDR 2 vakası olmaması için çabalıyorlar, ancak bu çabalarına rağmen siz hala korsanını oynamayı düşünüyorsunuz. Cidden yazık, destek olmadığınız firmaların size destek vermesini bekliyorsunuz.

Firmaların Türkiye pazarında çok para kazanmamasının asıl sebebi fiyat politikası. 60 Dolarlık bir oyun Türkiye pazarında 200 TL iken, diğer 60 Dolarlık oyun 400 TL olabiliyor. Sabit kur da çok etkili olmuyor maalesef.
Mesela CD Projekt firması neden yeni çıkaracakları oyuna Türkçe dil seçeneyi ekliyor sanıyorsunuz? Çünkü oyun fiyatı ile de dikkat çekti, arz talebi tam karşılar nitelikte ve Türkiye pazarında bir hayli satacağını biliyorlardı. Avrupa'daki en büyük oyuncu sayılarına ulaşmamıza rağmen bazı korsancı kesim yüzünden satışlar düşük ve firmalar Türkiye pazarına girerken, ''Ya abi zaten 100 bin üzeri zor satarız, neden gidip çeviriye binlerce dolar verip aldığımız miktarı düşürelim'' diyor.
CDPR olayı farklı bence onların amacı herkese hitap etmek yani o kadarda büyütmeyin cyberpunk 2077 nin türkçe altyazılı olmasını 10 farklı dilde seslendirme ve 18 dilde altyazı var oyunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı