Korsan oyun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Crackli oyun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence parası olmayan indirip oynaması kadar normal bir şey yok. Ama alabilecekken almayanlar sinir bozucu. Mesela arkadaşım var, 3070 sistemi var. Neredeyse bütün oyunlar crack oynuyor. Rust, Valheim, Cyberpunk benim bildiğim bunları falan oynuyor ve bence sinir bozucu bu durum.
Crack oynayanlara bir şey demiyorum ancak korsan içerikleri savunanlara cidden sinir oluyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Oyun oynamak ihtiyaç değil eğlenme aracı. Eğlence aracını üretenin hakkını vermeden izinsiz kullanıp eğleniyorsan düpedüz hırsızlıktır. Aksini iddia eden suç ortağıdır benim gözümde. Çeşitli bahaneler üretiliyor. Bütçe,ekonomi,sistem yetersizliği vb. Bence hepsi kendini kandırmaktan öteye geçmiyor.
 
Evde babam dışında çalışan yok o da 3000 TL maaş alıyor. Kira: 1200TL mutfak: 500 TL diyelim oldu 1700 TL kaldı 1300 TL. Faturalar: 700 olsun ( elektrik için kaçak kullanım bedelini saymadım.). Kaldı 600 TL. Apartman için aidat: 105 TL nerede oyun parası? 😃
 
Online oyunların bile korsanı çıkmaya başlamışken neden almaya devam edeyim ki?
Herkes böyle düşünürse geliştirici ve yayıncı şirketin kazancı kalmıyor, kısacası oyunların yenilerinin çıkması için belirli bir grubun oyunları satın almaya devam etmesi lazım. Fakat parası yetmeyen bir kaç kişi oyunu almadı diye günümüzdeki büyük çaplı oyun geliştiricilerinden hiçbirisi batmaz bu yüzden iki tarafın da duyarlı olması lazım.
Peki belki o oyuna verdiği paraya gerçek hayatta ihtiyacı var?
Paraya nerede ihtiyacı varsa oraya harcar, kişinin tamamiyle kendi tercihi bize bir şey söylemek düşmez. Eğer parası yetiyorsa oyunu alır, yetmiyorsa korsan oynar. Günlük yaşantısında paraya daha çok ihtiyacı var ise zaten oyun gibi hayatımızda ciddi bir yeri olmayan şeye çok ihtiyacı olmadığı, istemediği sürece para dökmez. Oyun keyif işidir onsuz yaşayamadığın bir şey değil.
 
Sevdiğim bir oyunun indirimini haftalarca beklerim. Makul bir fiyata (100-150) TL civarına düşmez ise malum yerden oynar, düştüğü zaman satın alırım. Asgari ücretin 3000 TL bile olmadığı bir ülkede bir oyuna kimse bu paranın 4/1'ini veremez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı