Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii, hak yemek istememek ahmaklık olmuş. Hangi oyun şuan 600 birim? Tarihin en pahalı oyunlardan biri olan CBP 2077 bile 250 birim. RDR 2 desek indirimde 200 birim oluyor. Yılda 4 kere büyük indirim var. Her gün bir kenara 2 lira atsan bile yılda 3 tane AAA oyun alabilirsin. Kendimi geliştirerek Fiverr, BiOnluk gibi sitelerde satış yapıyorum. İnternetten bile para kazanma imkanın varken üşengeçliğin sana korsan kullanma hakkı vermez.
Örnek olarak Need For Speed Heat'i verecektim. Önceden 700 birimdi şimdi 500 olmuş. İlk öncelikle insanlar sadece biraz kafa dağıtmak adına oyun oynamak için yılda sadece 4 kere gerçekleşen büyük indirimi mi bekleyecekler? Ya da asgari ücretle çalışan adam ne yapsın? Maşının çeyreğine tekabül eden oyunu mu satın alsınlar? Ya da biliyor musun boş ver. Şimdi sen 'asgari ücretle çalışan adamda oyun oynamasın' dersin. Olay sadece maddiyattan ibaret. Yoksa bende bilirim 15 birime krallar gibi oyun almasını.

İnternet ortamında kimse kimseye “bedava” birşey sunmaz. Sen oyunu crackli oynayarak dosyaları çalan kişiye para kazandırmış oluyorsun. Ben bir şey çalmıyorum ama hırsıza para kazandırıyorum diyorsun kısaca. Ve unutmayınki çok güvenip indirme yaptığınız o crackli dosyaların neredeyse hepsi virüs dolu. Kişisel bilgilerinize erişim sağlayıp yada donanımlarınızı kullanarak sizin üstünüzden de para kazanıyorlar. Koskaca oyun şirketlerinin dosyalarını çalan kişilere güvenmek be bileyim. ☺️

Konu o değil. Bilen bir kişi crackli oyun dosyalarının içindeki virüs, trojan, keylogger vs. gibi şeyleri çok rahat deaktif edip silebilir. Şahsen ben bunu yaparım. Tabi ki bu korsanı savunduğum anlamına gelmiyor.

Örnek olarak Need For Speed Heat'i verecektim. Önceden 700 birimdi şimdi 500 olmuş. İlk öncelikle insanlar sadece biraz kafa dağıtmak adına oyun oynamak için yılda sadece 4 kere gerçekleşen büyük indirimi mi bekleyecekler? Ya da asgari ücretle çalışan adam ne yapsın? Maşının çeyreğine tekabül eden oyunu mu satın alsınlar? Ya da biliyor musun boş ver. Şimdi sen 'asgari ücretle çalışan adamda oyun oynamasın' dersin. Olay sadece maddiyattan ibaret. Yoksa bende bilirim 15 birime krallar gibi oyun almasını.
Çeşitli alternatifler var aslında mesela EA Play, Xbox Game Pass gibi, fakat konudaki çoğu kişi zaten parası olmayanın korsan kullanmasına bir şey demez diye düşünüyorum. Şahsen en azından ben parası olmayan kişinin korsan kullanmasına karşı değilim.

3 kez söyledim. Windows orijinal kullanıyorum. WinRar yerine ise 7Zip kullanıyorum. Ayrıca paralı WinRar ile bedava WinRar arasında fark yok. Adam seni al diye zorlamıyor.

Yani 2000 TL bayamıyorsan Windows kullanma demeye mi getiriyorsun olayı?

Hayatın gerçeği bu. Evet durumunun elvermediği bir şeyi yapamazsın. Asgari ücret alan birisi oyun oynayabilir, en pahalısını oynamasına gerek yok. Nasıl ki villada oturup en iyi arabalara binmesi gerekmiyorsa.

Onun da hakkı bunlar diyorsan eğer, siyasete girer o.

Ben hala şunu yapıyorum;

Oyunu korsan indiririm, 1-2 saat oynar, denerim ve eğer beğenirsem oyunu satın alırım. Beğenmezsem oyunu silerim. Dark Souls 3 çıktığında param yoktu, korsan indirdim ve oynamaya başladım. Param olana kadar yaklaşık 10-11 kez bitirdim oyunu, ardından param olunca satın aldım.

Steam iade sistemi var diyenler olacaktır, Steam üzerinden oyunu satın alıp beğenmeden iade edersem o parayı banka hesabıma çekemiyorum, tekrardan Steam üzerinden harcamak zorundayım. Ben sürekli oyun oynayan birisi değilim, boşu boşuna paramı Steam'e aktarmak istemiyorum.
beğendim

Evet, önceki konuda konuşulanların tamamen aynısı; fakat bu sefer o kadar dil dökmeye gerek yok.

Arkadaşlar, korsan yazılım kullanabilirsiniz; sadece gidin ve kullanın.
Fakat geçip de bunu meşrulaştırırsanız, buna karşı olanları alaya alırsanız elde edeceğiniz tek şey nefret odağıdır.

Eğlence temel bir ihtiyaçtır ve biz de fiyatlardan yakınıyoruz. Fakat bir yazılım geliştirmenin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz. Korsan bir yazılıma yöneleceğimiz zaman empati kurabiliyoruz, bir gün bizim yazdıklarımızın da aynı şekilde çalınabileceğini düşünerek etik çözümler arıyoruz.

Burada hiçbirimiz aptal değiliz. Sadece farklı bir açıdan bakıyoruz ve sizi de buna davet ediyoruz. Ama inatla etik olmayan yollara yönelirseniz bu da pek umurumuzda olmaz. Sadece, burada destek bulamayacağınızı bilin.

Yani 2000 TL bayamıyorsan Windows kullanma demeye mi getiriyorsun olayı?
Benim Windows'a verecek param yok, fakat deneme sürümü kullanıyorum ve tek eksisi Windows'u etkinleştir yazısı, bir de kişiselleştiremiyorsun. Neden deneme sürümü çünkü korsan Windows'a güvenmiyorum kişinin kendi tercihidir tamamen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı