1- oyun, film, dizi, program vs. bunlar dijital ürünler. Bu dijital ürünleri istediğiniz kadar kopyalayabilirsiniz ve salt değer olarak 50 GB bir çöp dosyadan farkları yoktur. İsterseniz bu oyunun kopyasının 1 milyon tanesi sizde olsun o firma bir değer kaybı yaşamaz, bunu bir kenara koyalım.
2- bu salt değeri olmayan ürünün arkasında yapımcıların emeği, vakti, eğer şirketlerse şirketlerin masraf/giderleri vs. birçok kayıpları var. Bu kayıplarını da ürünü satarak kapatıyorlar.
+Bu durumda şöyle bir şey ortaya çıkıyor. Bu oyunu alamayacak durumda olan biri zaten oyunu alıp para kazandıramaz. Ürünü korsan kullandığında da 1. maddeye göre yapımcıya hiçbir şey kaybettirmez. Bu durumda imkanı olmayanların korsan kullanmasında herhangi bir sorun gözükmüyor.
-İmkanı olup da korsan kullananlar şirketlere asıl zarar verenler. Kişinin imkanı olduğuna göre ürünü satın alabilir, bu yapımcıların emeklerinin karşılığını almalarını sağlar. Eğer korsan kullanmayı tercih ederse yapımcılar potansiyel bir müşteriyi kaybetmiş olurlar. Bu da zarara uğramalarına neden olur?
Etik açıdan bakacak olursak maddi imkanınız olmasa bile yapımcının ürününü başkaları parayla alırken sen para vermeden almış oluyorsun. Yapımcı bu ürünü ücretsiz verip size bağış kutusu uzatmıyor farkındaysanız, satmaya çalışıyor. Bu nedenle hafif bir suç işlemiş oluyorsunuz bunu yaptığınızda. Bunun bilincinde olarak yapıyorsanız sorun yok bana kalırsa.