Winrarı korsan kullanmanıza gerek yok. Çok sabırlı ve arkadaş canlısı bir program kendisi, sürekli deneme sürümü üyeliğinin bittiğini ve satın almamız gerektiğini söylüyor. Kapat diyoruz, kullanmamıza izin veriyor.
Adobe gibi yazilimlarla uğraşmıyorum pek bi bilgim yok. Ama korsana kesinlikle karsiyim. Kullandigim program ve oyunlarin cogu orjinal ve ucretsiz yazilimlar. Aralarinda bi kac korsan var fakat korsan dedigim de cok eski oyunlar. Artik piyasada satisi olmayan veya cok kisitli olan oyunlar. Orjinalini bulamadigim icin indirdim yoksa onlari da alicaktim. Pahali demissiniz fakat Windows OEM keyler 35 tl civari suanda. 3000 tl bilgisayar toplayip 35 tl Windowsa veremeyip paramiz olsa alirdim diyen tipler var. Cok sinir oluyorum bunlara. Ortada bir emek var sonucta. Adamlar canla basla sırf senin keyfin icin calismiyor. Para yoksa benim gorusum kullanilmamalidir korsan. Param yok korsan indirir gecerim demek param yok o zaman calarim demek gibi gelio biraz bana.
Korsan kötüdür ama yayından çekilmiş bir oyun düşünelim DRIVER SAN FRANCISCO gibi bu tarz orjinali bulunamayacak(PC için) oyunları korsan indirmekte bir sorun olduğunu düşünmüyorum zaten online artık çalışmıyor.Bunun dışında insanlar Win 10 için 20 ₺ veriyor ben aptal mıyım 400 ₺ verdim ? Hiç güvenliğinizi düşünmüyor musunuz ?
Antivirüs lisansi almayı düşünüyodum. Kaspersky'a baktım. 100 TL'den aşağı yoktu. Paramızın hepsini orjinal program almaya harcasak para kalmıyor. Windows'um orjinal ve aldığım oyunlar orjinal. Programların ücretsiz ve deneme sürümünü kullanıyorum.
Ben forumda korsan oyun oynamayıp, korsan oyun oynayan insanlara laf atan emekçi kardeşlerime söylüyorum bunu. Korsan oyun oynamıyorsun ama Windows, Photoshop gibi pahalı yazılımları korsan kullanıyorsun bu nasıl iş.
Güzel bir noktaya değindiniz gerçekten, bu konuda ikiyüzlülük var. Sözgelimi; burda biri korsan oyun oynuyorum yazsa hemen üstüne çullanırlar ama iş korsan yazılım kullanmaya gelince kimseden ses çıkmıyor. Neden; çünkü yazılımlar çok pahalı... Doğru ama pahalılık kişinin maddi durumuna göre değişir. 60 TL'ye satılan oyun senin için çok uygun olabilir ama maddi durumu iyi olmayan biri için pahalıdır. Bu kişi 60 TL'ye satılan oyunu korsan indirdiğini belirtirse hemen söyle derler: "Dostum, paran yoksa o zaman oynama". Bende korsan yazılım kullananlara aynen bu cümleyi hatırlatıyorum. Tutum ve davranışlarınız uyuşmuyor.
Korsan kötüdür ama yayından çekilmiş bir oyun düşünelim DRIVER SAN FRANCISCO gibi bu tarz orjinali bulunamayacak(PC için) oyunları korsan indirmekte bir sorun olduğunu düşünmüyorum zaten online artık çalışmıyor.Bunun dışında insanlar Win 10 için 20 ₺ veriyor ben aptal mıyım 400 ₺ verdim ? Hiç güvenliğinizi düşünmüyor musunuz ?
Menzil'in son lisanslayıcısı Winrar ikonlarını (klasik) koyu kitaplıktan gri fermuarlı sarı klasörlere çevirdi ve eski haline getirmek bir türlü mümkün olmadı.
O gün bugündür, yaklaşık 1 senedir siyah-beyaz ikonlarına çabuk alıştığım 7-Zip'i kullanıyorum.
Ben açık konuşmak gerekirse burada gösterdiğim korsan karşıtı duruşu mevzuat gereği yapıyorum, birçoğumuz da öyledir zaten.
Onun dışında, denildiği gibi, korsan oyuna hayır deyip korsan yazılım kullanmak tezat bir hareket gerçekten.
Steam kütüphanemdeki oyunların %75'ini açmamışımdır bile. Diğerlerinde de 1-2 saatim vardır. 2-3 tane oyunu oynamışımdır. Ama bazı crack oyunları kütüphanemin %90'ından daha çok oynamışımdır. Oynamayacağım oyun yerine crackli oynadığım oyunları almayı beceremiyorum bir türlü