Korsan oyuna karşı olup yazılımları korsan kullanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim canımı en çok sıkan durum; diziler ve filmler. Çoğu yabancı dizi televizyonda yayınlanmıyor ve internet üzerinden korsan izlememiz gerekiyor. Netflix gibi ilklerle yasal yoldan izleme yolu doğdu. Ama henüz çok sınırlı ve Netflix için bile altyapımız elverişli değil. HBO gibi amerikan özel yayın ağlarından yasal içerik elde etmemize imkan yok. Bu sektör biraz Steam öncesi Türkiye'de oyun sektörü gibi. Orijinal oyun bulmak neredeyse imkansızdı.
Son cümleleriniz de söyledikleriniz de haklısınız. Ama, şöylede bir durum var. Birçok şeye imkan var. Ama, hepside bir tık uzağınızda değil. Yasal içerik için ne kadar uğraşacağınıza ve @Sarı Kanarya arkadaşın dediği gibi böyle keyfi hizmetlere harcanacak maddi imkan gerekiyor. HBO yapımlarının hepsine olmasa da bazılarına D&R mağazalarından veya D&R'ın İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz. G.o.T - Tüm sezonlar, True Detective - Tüm sezonlar(1,2), True Blood, Boardwalk Empire, Deadwood, Hung aklıma gelenler. Bu yapımları D&R da görmüştüm. G.o.T ve True Detective yapımları sezon finali yaptıktan sonra yakın bir zamanda mağazaya geliyor. En son baktığımda Westworld ve bazı eski yapımlar örneğin Oz, The Sopranos yoktu. Filmleri zaten D&R üzerinden satın alabilirsiniz. İkinci yöntem de pahalı ve İngilizce gerektiriyor. Amerika IP adresli olmak şartıyla Proxy vs. gibi bir yöntemle bağlanıp HBO Now uygulamasını ediniyorsunuz. HBO Now uygulamasına ulaşamazsanız APK olarak da güvenli bir siteden edinebilirsiniz. Uygulama yüklendikten sonra onay verilir ve Google Play üzerinden ödemeler alınır. Hatta HBO Now 30 gün ücretsiz deneme hakkı veriyor. Mail adresi ve şifrenizle HBO Now sitesine girip masaüstü bilgisayarınızla da tarayıcılardan yapımları en güncel halleriyle izleyebilirsiniz.
Ben HBO Now aboneliğimi aylar önce iptal etmiştim. HBO Now üzerinden ekran görüntüsü atamayacağım. Ama, Showtime üzerinden aldığım bir örnek gösterebilirim.

p.png

Ekonomik kriz kapıdayken hala korsan orijinal tartışması yapılıyor. Patates-soğan fiyatları döviz kurlarıyla yarışıyor ama tek derdimiz buymuş gibi tartışıyoruz.
Rusya gibi ülkelerde korsan kullanım bizden yüksek ama Rusya'da özel fiyatlandırma politikası var, neredeyse bütün oyunlarda Rusça desteği var. Bizde yok.
Birde; G2A vb yerlerden aldığınız oyunların parası direkt yapımcı firmaya gitmiyor, 3. şahıslara gidiyor. Kötü bir şey mi? Hayır. Böyle başa böyle tarak ama G2A, Kinguinden oyun alıp korsanı kötülemek; sigara içip ''zararsız'' demek gibi bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı