Korsan oyunculuğun ülkemizde azalışı

İnsanlar tam biliçlendi dedik fiyatlar ortada şimdi de.

İzleyin hedep korsan oyuculukta dünya 1.'si olmak.

Yürüyün arkadaşlar birinci olacağız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kimsenin doları 10 liradan aldığı yok. Steam bir miktar öneriyor ve ona uyan firmalar var. Uğraşmayıp öyle yapmışlar. Bazıları da yürek yiyip asıl kuru baz alıyor. 10 yıl önce 60-80 dolarlık oyunlar 80-100 liraydı. O durumda asıl kuru kullanmayanlara ne oldu da şimdi kullanıyorlar, anlamıyorum.

Ülkemizde korsan kullanımının azaldığını düşünüyorum ama kayda değmeyecek miktarda bence. Bazı insanlar hala oyun satış platformlarıyla yeni tanışıyor. Steam nispeten bilinse de onu bile yeni yeni tanıyan kişiler var. Game Pass olmasa Origin'i 3 kişi falan biliyordu. Uplay'in olmadığı yılları bilirim. Saçma bir program ile kod girmek gerekiyordu ve bazen kod doğru olmasına rağmen kabul etmiyordu. Forumda GOG deyince far görmüş tavşan gibi bakan kişi sayısı dolu. Humble Bundle RDR2 verdi diye tonla Humble Bundle güvenli mi, Humble Bundle niye doğrulama yapıyor konuları açıldı.

Yeni tanıyan kişilerden parası olanlar zaten çoğunlukla verip orijinal kullanıyor. Olmayanların bir kısmı Steam'deki profil gibi özellikler sayesinde özenip alıyor. Bazısı da hak ettiklerini düşündükleri için alıyor. Birçoğu ise korsan kullanmaktan korktuğu için alıyor.
Nüfus artışı ve teknolojiye erişimin kolaylaşmasıyla beraber beklenebilecek şeyler.
Sonuçta görüyor adamlar bir oyundan kaç dolar kazanacağı. Steam'in önerdiğini kullanmasının dediğimden bir farkı yok.
 
Burada en büyük sorun koskoca Steam'in yabancıların Türkiye'den oyun almasını önleyememesidir. Bazı yabancı meşhur sitelerde Steam Türkiye hesaplarının satıldığını gözlerimle gördüm.
 
Gençler sanırım ya siz çok yükseklerdesiniz ya da ben olayı tam olarak kavrayamadım. Türkiye'de insanlar aç kalıyor, durum vahim. Ne orijinal oyunundan bahsediyorsunuz? Ekmek bulmanıza şükredin, tanesi olmuş 5 lira. Oyunların tanesi olmuş bin lira. Bu saatten sonra isteyen istediğini yapsın. Yaklaşık 4 sene evvel ben de forumlarda insanlara gerek oyunun hakkını vermek adına gerek herkes için en sağlıklısı orijinal oyun kullanmayı önerirdim. Fakat işler çok değişti.
 
Halihazırda birçok oyunu orijinal aldım ama korsan oynadığım oyunların sayısını bilmem şu anda aylık 15 20k civarı kazanıyorum kalkıp da 3 4 saatlik bir oyuna değil 1000 TL 400 500 de vermem.
 
Zamanında çok iyi fiyata aldık tabi şuanda da pek oyun ihtiyacım yok kütüphane dolu zaten ama bu süreden sonra bir GTA VI çıkarsa muhtemelen 2000 tl üzerinde çıkar. Taksitle alırız artık. Ülke gerçekleri.. Nas deyip faizle oynamaya başladığımız gün zaten ülkenin helvasını yaptık. Kimse salgın hastalık falan demesin tüm ülkeler salgın hastalıkla uğraştı. Ama diğer ülkelerde hissedilen %3-5 enflasyon bizde %100-%300 hissediliyor. Bu tamamen stagflasyondur. Sonumuz venezuela dan bile daha kötü. Yani şuan iyi günlerimiz. Yarın internete de zam gelince o korsan oyunu indiremeyecek hali geleceğiz. Eskisi gibi 10mbit devam ederiz. Maaş dolarla ise o ayrı 🙂
 
Çoğu kişi sadece Online oyunlarda crack yapmıyor onun dışında hikaye oyunlarda falan crack hala mevcut ama biraz azaldı tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı