Korsan oyunlar ve ekonomi

  • Konuyu başlatan Silinen üye 106715
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 3B
Ekonomik durumum pek iyi değil. Dolar Euro zaten bizi bitiriyor. Elimden geldiğince orijinal oynamaya çalışıyorum. Update cracklerle falan uğraşmakta zor geliyor. Zaten indirim zamanlarını bekliyorum genelde. Oyunu geçtim çoğu uygulama da bir şekilde satın alınır ama Windows'un sitesinden Windows 10 alınmaz. Pro 1899 TL nedir abi?
 
İşin ahlaki boyutunu geçtim (geçtim derken çoğul konuşuyorum çünkü milyonlarca insandan bahsediyoruz herkesin karakterini bilemem) Kimse Online'dan mahkum kalmak istemez, kimse bilgisayarına virüs girsin, ne idüğü belirsiz setup programlarını bilgisayarında çalıştırmak istemez ama hem ülkenin ekonomik felaketi, hem de oyun firmalarının ülkeye özel fiyatlandırma yapmaması sebebiyle korsana yönelme var.

Ama o kısımda da şöyle bir şey var -ki- siz de fark etmişsinizdir; yeni oyunlar bir türlü kırılamıyor. Önceden en baba oyunlar aynı gün, olmadı ilk bir hafta öncesinde kırılırken bakın misal RDR 2 bir yıla yaklaşıyor neredeyse ve halen kırılmadı. Death Stranding çıktı 5 gün oldu kırılmadı, keza Fifa ve Pes serileri çıkalı da bir yıl olacak onlar da kırılmadı, COD, vesaire vesaire. Oyun firmaları, korsan gruplara para yedirme işine girdi sanırım.
 
Eskiden oynadığım her oyun korsandı. Çünkü korsan nedir bilmezdim ve dijital oyun platformları bu kadar yaygın değildi. Şuan Steam'imde 3-4 tanesi hariç sağlam oyunların çoğu var. Epic Games'de dağıttığı sağlam oyunlar var. Uplay üzerinden AC serisin çoğu oyununu ve Watch Dogs serisini edindim. Playstation 4'de ise Uncharted: The Nathan Drake Collection'u edindim. Office 2019 Key'i 10TL'ye aldım PDF ile de işim yok. Tek bir korsan program veya oyun kullanmıyorum. Yani korsan kullanmamak çokta pahalıya patlamıyor.
 
Şunu söylemek istiyorum. Orijinal oyunun tadı bir başka 😀. Önceden korsan oynayıp sonradan satın aldığım oyunlardan biri ETS2. Sistemimde gereksiz kasıyordu. İndirime düştüğü zaman para verip almıştım. Ve gerçekten kasma sorunu ortadan kalkmıştı. Yine kasıyordu ama korsanda ki kadar değildi. Ve para verdiğim için midir bilmem oyun farklı gelmişti gozume😀. Bir oyunu korsan indiririm eğer uygun fiyatlı değilse. İndirimi beklerim. İndirim geldiğinde de alirim. O zamana kadar da korsan oynarım.
 
Şahsen indirimleri bekleyip oyun alırım genel olarak. Misal olarak bu hafta Far Cry 3 13 liraya düşmüştü. Hemen aldım. Az çok takip edilirse güzel indirimlerle güzel oyunlar alınabilir.
 
Ben ilk önce crack indirir 1 2 saat oynar oyunu beğenir ve bu para değer dersem oyunu öyle alıyorum. Gameplay videoları izleyince o hissi alamıyorum nedense. Onun dışında şükür korsan bir şey yok bilgisayarımda. cüzdanımda yeterli bir para var isede oyunu anlamam için 1.5 saat yeterli oluyor. Beğenmezsem iade ediyorum. Sorun olmuyor yani
 
Benim tek korsan kullandığım şey Windows :D Indirim gelmedikçe oyun falan da almıyorum var olan oyunlarla idare ediyorum indirimli hali 50 TL den yüksek olan oyunu almam. (Oyununa bağlı olarak alabilirim örn. RDR2 gibi oyunları. Kısa ve sıkıcı bi oyuna 50 TL den yukarı para vermem)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı