- Makaleler
- 1
Daha fazla
71. madde... 1 yıldan 5 yıla...
Bu dağtımla ile mi ilgili kullanım mı? Dağıtım gibi anladım ama konunun uzmanı değilim.
Visual Studio?
Windows'ta ben de Visual Studio kullanıyorum ama Jetbrains'in IDE'lerinin hiçbir eksiği yok hatta fazlası var. Profesyonel geliştiriciler C# hem de C++ yazımında Visual Studio için Jetbrains Resharper eklentisi kullanıyor. Bunu kurunca Visual Studio çok yavaşlıyor. Jetbrains'in IDE'lerinde dahili var bu eklenti ile gelen özellikler. Daha çok işlemci kullansa da kasmıyor.
Bugün korsan yazılım kullanan adam yarın gümrükten mal da kaçırır, devletten vergi de kaçırır!
Korsan yazılımdan kazanç elde eden için doğru fakat kişisel kullanım için katılmıyorum.
Korsan yazılım kullananlar olarak, hepiniz birer HIRSIZ'sınız.
Her suç kendi içinde değerlendirilmeli. Böyle genellemelerle daha ağır suçları sıradanlaştırıyorsunuz. Çoluk çocuk bile korsan oyun oynuyor o zaman ben de vergi kaçırabilirim nasıl olsa herkes hırsız diyen tipler türeyebilir bu mantıkla. Mülkiyet ne, lisans ne, kamu mülkiyeti ne bunları ayrı ayrı ele alıp değerlendirmek gerekir.
Oyun geliştiriyorum.
Birisi benim oyunumu alabileceği halde korsan indirirse bu benim kârımı çalar.
Ama benim oyunumu alamayacağı zaman zaten parayı veremeyecek korsan oynayıp oynamaması beni ilgilendirmez. Sonuçta her iki durumda da kâr veya zarar etmiyorum anladın mı şimdi?
Ben de mobil için oyun geliştiriyorum. Reklam kodunu silip APK sitelerine atıyorlar, hile yapıyorlar vs. Bunlar sektörün kendisinde var. Firmalar da bunları hesaplayıp giriyor. Büyük firmaların kendileri bile bu kadar sert bir şekilde korsan oyunculuğu eleştirmez mevcut durumu görüp kendi önlemlerini almaya çalışırken bu kadar sert eleştirilerde bulunanları anlamak mümkün değil.