KPSS sınavında soru skandalı




DDK üzerinden bilgi aldıklarını iletmişler.

Benim güvendiğim kaynaklar değil bu siteler ama bilgi gerçekten doğru ise iş büyür. Soruşturma devam ederken bu tarz kanallara bilgi verileceği hiç inandırıcı gelmedi bana.
 
Böyle bir iddia çıktı şimdi de.
 
Umarım DGS'den istediğiniz sonucu alırsınız.

Mülakatlar hakkında çok fazla bilgi kirliliği var bence. Evet yüksek puan alıp haksız yere mülakattan çok düşük alanlar var ama bu durum herkese olmuyor. Ben çevremde kime sorduysam, mülakatlarla ilgili hangi videoyu izlediysem bu tarz durumların nadir yaşandığını duydum. Kimisi mülakatta sorulan 3 soruyu dahi cevaplayamayabiliyor ama yine de KPSS puanı yuvarlanıyor (yani KPSS'den 78 aldıysa mülakattan da 78 civarı alıyor). Genelde mülakattan kalanlar da devlet düzenine karşı eylemde bulunanlar oluyor. Tabii mülakattan sebepsiz yere düşük alanları dediğim son cümleden hariç tutuyorum, yanlış anlaşılmasın.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım bu sene sınava girmiş olan birçok aday istedikleri.

Sadece mülakat değil ki. Çok torpille alakalı şeyler var. Bana güven vermiyor. Adamlar kılıf buluyor uyduruyor yapıyor. Anlayana kadar kim öyle kim kala. Çevredekilerde bundan şikayetçi. Tam hatırlamıyorum polis ya da jandarma mı tanıdığımızın yakınını mülakatta parmağının yan taraflarında bulunan etini yediği için 'ileride şizofreni olursun sen' deyip mülakattan elemişler. Sadece mülakatta değil. Sınavda güzel puan alanlarda düzgün yere gidemiyor. Yönetim berbat devlet yıkılıyor devlete sırt dayamak bana mantıklı gelmiyor.
 
KPSS geçerlilik süresi ile ilgili de değişiklik olmuş sanırsam, yardımcı olur musunuz pek anlayamadım. Değişen ne tam olarak, 2 sene geçerliliği var mı hala?
 
Önlisans oturumu 2 Ekim'de yapılcakamış.
Başvurdum sınava gireceğim biliyorum, diyorum ki bu lisans sonrası erteleme olur mu? sonuçta sorular çalınmış, önlisans sorularının çalınmadığı ne malum?
 
Haklı çıkmasını mı bekliyordun? :D Milyonların hakkı yeniyor yıllardır.
KKTC'DE KPSS var mı? askerlik yaptığım yer lanet ada. Kanalizasyon sistemi yok, 5 ay lağım kokusunda taşmış lağımda yaşadık anasını avradını böyle işin... bizim hakkımızı ödeyemezsiniz olum. Para versen yapılmaz yemin ederim. Kene dolu birde. Ayda 50k maaş versinler orada yaşamam.
 
Olan sıradan vatandaşa oldu. O kadar stres, o kadar gerginlik, o kadar çalışma, o kadar zaman harcama üstüne sınav iptal olsun. Hadi şimdi aynı şeyleri tekrar yaşa. İnsanların psikolojisi durup dururken bozulmuyor.
 

Geri
Yukarı