Kreatin kullanılmalı mı?

cyclincer

Hectopat
Kreatin kas gelişiminde mi yoksa performans artışında mı etkisi daha çok? Sırf performans artışı için kullanmak istemiyorum. Su toplaması bırakması psikolojimi etkiliyor. Bir gün şiş kolun diğer gün inebiliyor. Bırakınca böyle olması ruh halimi değiştiriyor. Kas gelişiminde etkiliyse günün sonunda kullanmayanlara göre aynı idman & makro alsam kaslar daha fazla gelişiyorsa tamam ama sırf performans için gerek yok gibi. Yanlış mıyım? Tavsiyeniz varsa alabilirim cidden.

Kreatin kas gelişiminde mi yoksa performans artışında mı etkisi daha çok? Sırf performans artışı için kullanmak istemiyorum. Su toplaması bırakması psikolojimi etkiliyor. Bir gün şiş kolun diğer gün inebiliyor. Bırakınca böyle olması ruh halimi değiştiriyor. Kas gelişiminde etkiliyse günün sonunda kullanmayanlara göre aynı idman & makro alsam kaslar daha fazla gelişiyorsa tamam ama sırf performans için gerek yok gibi. Yanlış mıyım? Tavsiyeniz varsa alabilirim cidden.

Kasın içine su çeker böylelikle kasın dayanıklılığı artar daha çok tekrar çıkar. Daha çok tekrar = güç artışı
Güç artışı = kas gelişimi
Sönme olayına çok takmaya gerek yok nasıl olsa su gidiyor sadece kas kütlesinden giden bir şey yok.

Kasın içine su çeker böylelikle kasın dayanıklılığı artar daha çok tekrar çıkar. Daha çok tekrar = güç artışı.
Güç artışı = kas gelişimi.
Sönme olayına çok takmaya gerek yok nasıl olsa su gidiyor sadece kas kütlesinden giden bir şey yok.

Yani performansı arttırarak idman 'sırasında' destek vererek antrenman kalitesini arttırıyor ama tek başına antrenmandan ziyade "kreatin aldım büyümem boostlandı" gibi bir etkisi yok anladığım kadarıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı