Kreatin kullanılmalı mı?

Kanka şunu anlatmaya çalısıyoruz bundan öncesi yaptıgın spor farklı bir spor. Vucut gelistirmedeki ağırlık antrenmanları biraz daha dengeye dayalı. Sen 2-3 ay dumbellerda, barlarda dengeni düzelt ağırlıklarını arttır sonrasın da creatine işine bakarsın. Kilonun 1.5 2 katı proteinini al devam et.

Eyw kanka.

Arkadaşın verdiği "Podyuma çıkmayacaksan gerek yok." cümlesine katılmıyorum. Sanki Steroid kullanıcam falan demiş. Vücudun gelişmesi için illa kreatin takviyesi almasına gerek yok ama burada podyum örneği verilecek bir durum da yok bence. Kreatini belli bir miktarda vücut üretiyor zaten, Günlük protein ihtiyacı yemeklerden karşılanmıyorsa protein tozu alınabilir. Kreatin de kaslarda su tutarak daha hacimli olmasını sağlar ama bu da anında kasları şişirecek gibi bir anlama gelmiyor. Kreatini de doğal yolla kolay kolay alamazsın 1 kilogram kırmızı ette 2 gram gibi bir miktar kreatin vardır. Spora başlayalı 2-3 hafta olmuş ve daha 14 yaşındasın ilerleyen zamanlarda sporu bırakmazsan yaşın da biraz daha büyüdüğü zaman doktoruna başvurup o zaman kullanmak istersen kullanırsın.

2 ay kullan Max 1 hafta off ver onu da vücut alışır diye yapıyorum ne kadar doğru bilmem.
Zaten araştırmalarda 5 yıl aralıksız kullananlarda bir şey görülmemiş.

Peki kreatin doğal yolla nasıl alınır?
Yaklaşık 4-5kg kırmızı et yemen lazım günlük oda bütçeye ne kadar yeter bilemem.

5gr kreatin = 1kg tavuk.
Tavukta protein fazladır kreatin çok bulunmaz kırmızı et gerek. Yoksa günde 500gr tavuk yememe rağmen hayrına 5gr kreatin kullanmazdım ki 1kg tavuk yiyen var protein tozu almamak için ancak yinede kullanılıyor yumurta, peynir vs tüketmediği için günlük ihtiyacı alamadığı için.

Son düzenleme:
Peki kreatinin harhangi bir zararı yok demi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…