Kreatin kullanımı nasıl olmalı?

jzow

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 15 yaşında yüzücüyüm. 1 ay önce kreatin kullanmaya başladım. Kreatinden midir bilmiyorum ama daha iyi dereceler çıkarabiliyorum. Antrenman performansım daha iyi. Ama neredeyse her 3 antrenmandan birinde rastgele ayağıma kramp giriyor. Ve sanırım kafa karışıklığı yapıyor bende kreatin. Daha zor odaklanıyorum gibi. Ben başlarken yükleme yapmadım günde 3 g alıyorum şu an. Doktora danıştım haftada 5G dedi ama haftada 5G çok bir etkisi olacağını dusunmuyorum. Sizce ne yapmam lazım, nasıl bir yol izleyeyim? Proteinocean kullanıyorum. Sınavlarım yaklasıyor bu yüzden de biraz tedirginim.

Merhaba arkadaşlar 15 yaşında yüzücüyüm. 1 ay önce kreatin kullanmaya başladım. Kreatinden midir bilmiyorum ama daha iyi dereceler çıkarabiliyorum. Antrenman performansım daha iyi. Ama neredeyse her 3 antrenmandan birinde rastgele ayağıma kramp giriyor. Ve sanırım kafa karışıklığı yapıyor bende kreatin. Daha zor odaklanıyorum gibi. Ben başlarken yükleme yapmadım günde 3 g alıyorum şu an. Doktora danıştım haftada 5G dedi ama haftada 5G çok bir etkisi olacağını dusunmuyorum. Sizce ne yapmam lazım, nasıl bir yol izleyeyim? Proteinocean kullanıyorum. Sınavlarım yaklasıyor bu yüzden de biraz tedirginim.

Kreatin tam tersi odağa yardım eder o yüzden dikkatin kreatinle alakası yok pek.

Krampların sebebi az tuz alımı ya da magnezyum olabilir, kreatini de 5 grama çıkarırsanız bence daha iyi olur. Bir şey değişmediğini farkederseniz 3 grama geri düşersiniz.

Ben günlük 3 gram 1 ay boyunca kullanıyordum her ay 1 haftalık ara veriyordum. Ben şahsen yükleme yapmadım yüklemedeki amaç kreatin depolarını fullemek ve stabil bir şekilde günlük almak. Kramplar için magnezyum kullanın her doktorun önerisidir.

Krampların sebebi az tuz alımı ya da magnezyum olabilir, kreatini de 5 grama çıkarırsanız bence daha iyi olur. Bir şey değişmediğini fark ederseniz 3 grama geri düşersiniz.

Magnesium bir şey iciyorum annem aldı eczaneden. Ayrıca tuz da alıyorum. Antrenmandan tam önce aldım bugün creatin ondan mıdır? 5G geçmeli miyim? Fark yaratır mı?

Magnesium bir şey iciyorum annem aldı eczaneden. Ayrıca tuz da alıyorum. Antrenmandan tam önce aldım bugün creatin ondan mıdır? 5G geçmeli miyim? Fark yaratır mı?

Kreatin depoların fullendikten sonra değeri arttırmanın bir anlamı bence yok. Yükleme başta yapılır depoları fulleyip stabil gitmek için. Ayrıca su tüketiminize dikkat edin.

Çok büyük farklar yaratacağını pek sanmıyorum ama deneyebilirsiniz bence. Krampların sebebi kreatin değildir yüksek ihtimal. Dediğim gibi su ve tuz tüketiminizi bence biraz takip edin ve öyle deneyin. Başka neden olabilir bilemiyorum.

Çok büyük farklar yaratacağını pek sanmıyorum ama deneyebilirsiniz bence. Krampların sebebi kreatin değildir yüksek ihtimal. Dediğim gibi su ve tuz tüketiminizi bence biraz takip edin ve öyle deneyin. Başka neden olabilir bilemiyorum.

Tamamdır teşekkürler bir de şeyi soracağım. Ben ilk başta ocean marka 3 protein tozu aldım hepsi whey. Lactosenin beni bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum. Çok kötü karın ağrısı yaptı. Sonradan biotech USA isolate whey aldım bunda karın ağrısı yapmıyor ama şişkinlik yapıyor bu da. Ocean ikisini de yapıyordu. Bu bittikten sonra biotech USA beef protein almayı dusunuyorum yani et proteini. Nasıldır alınır mı? Lactose alerjim oldugu için isolate veya normal whey veya hydrolise almamayı düşünüyorum. Hidrolize denemedim ama hiç. Şu anlık işte beef protein düşünüyorum çok fiyat farkı yok whey isolate ile zaten. Alınır mı?( oceanları attım bu arada içilmiyor biskuvilinin tadı zaten leş gibi).

Kreatin depoların fullendikten sonra değeri arttırmanın bir anlamı bence yok. Yükleme başta yapılır depoları fulleyip stabil gitmek için. Ayrıca su tüketiminize dikkat edin.

Ben ilk başta ocean marka 3 protein tozu aldım hepsi whey. Lactosenin beni bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum. Çok kötü karın ağrısı yaptı. Sonradan biotech USA isolate whey aldım bunda karın ağrısı yapmıyor ama şişkinlik yapıyor bu da. Ocean ikisini de yapıyordu. Bu bittikten sonra biotech USA beef protein almayı dusunuyorum yani et proteini. Nasıldır alınır mı? Lactose alerjim oldugu için isolate veya normal whey veya hydrolise almamayı düşünüyorum. Hidrolize denemedim ama hiç. Şu anlık işte beef protein düşünüyorum çok fiyat farkı yok whey isolate ile zaten. Alınır mı?( oceanları attım bu arada içilmiyor biskuvilinin tadı zaten leş gibi).

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı