Kredi kart limiti üzerinde taksitli alışveriş yapılabilir mi?

GuFranze

Centipat
Katılım
3 Kasım 2019
Mesajlar
1
Kredi kartı limiti 3000 TL ve alacağım ürün 8000 TL. Ben aylık 900 TL ödeyerek taksit ile bu ürünü alabiliyor muyum? Daha önce hiç kredi kartı kullanmadım.
 
Ne yazık ki kullanılabilir limitin alışveriş kadar olması gerekiyor. 5000 TL daha yatırmalısınız veya limit yükseltmelisiniz.
5000 TL yatıramıyor olabilir. Belki bankadan bankaya değişiyordur bilmiyorum ama Ziraat Bankasında kart limitinin en fazla 2 katı ödeme yapılabiliyor. Fazlasına izin vermiyor. Zamanında kart limitimi 4.500 TL civarına çıkartmak için öğrenci kartıma fazladan bakiye yüklemeyi denediğimde büyük sorunlar yaşamıştım. Limit 2600 TL'den fazla artmamıştı. Attığım 1300 TL fazla ücret de kartta esir kaldığı için en son Hepsiburada üzerinden aynı ürünü sırf çoklu kredi kartı desteği var diye daha yüksek fiyata almak zorunda kalmıştım. Deneyecekse denemeden önce arkadaşın müşteri hizmetlerini arayıp sormasını öneririm. Sonradan mağdur olmasın.
 
Belki bankadan bankaya değişiyordur bilmiyorum ama Ziraat Bankası’nda kart limitinin en fazla 2 katı ödeme yapılabiliyor.
Evet, bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar sadece %10 daha fazla yatırmaya izin veriyor örneğin. Sadece örnek olması açısından fazladan yatırabileceğini söylemiştim. :)
 
8000 TL taksitle daha da artabilir. Bankanın komisyonu da önemli. Vade farkını da dikkate almak gerekir. Uygun limiti olan kart gerekir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı