Kredi kartı ile taksitli alışveriş sistemi nasıl işliyor?

Bak dostum kredi kartından bahsediyorsak kredi kartı limiti senin paran değil onu harcadıkca ödüyorsun sen bir ürün aldığında senden 350TL gitmıyor banka blokluyor parayı sen her ay kaç taksit yaptırdıysan bankaya o kadar borçlanıyorsun. Banka kartından bahsediyorsak içindeki para senin sen bir alışveriş yaptın yaptığın site üzerınden de taksitlendirdin bu durumda her ay ne kadar ödüceksen o kadar çekıyor icinde para olmazsa da - bakiyelere dusuyor sen her turlu banka ya borclanmis oluyorsun o - bakiyeyi de odemezsen haciz falan gelis.

Bir cevaba gerek kalmadı görmemiş olsanızda daha teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Olay şöyle oluyor. Diyelim 800 TL'lik alışveriş yaptın ve bunu 200 TL ile 4 taksite böldürdün. Kartında da 1000 TL limit var. Bu 800 TL bloke oluyor ve sen her ay 200 TL taksitini ödüyorsun.
ya benim anlamadığım 800tl direk kesiliyosa taksitin mantığı ne banka kartından aynı ücreti ödesek de aynı değilmi

ya benim anlamadığım 800tl direk kesiliyosa taksitin mantığı ne banka kartından aynı ücreti ödesek de aynı değilmi
Kart limitinden 800 TL düşülüyor ama sen bankaya 4 ayda taksikler halinde 200 TL olarak ödüyorsun. Ödedikçe her ay 200 TL kart limitine ekleniyor.
Banka kartında taksit olayı yok, 800 TL tek seferde peşin olarak ödersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı