Kripto madenciliği hakkında yanlış bilinenler ve 48 saatlik deneme sonuçları

2 gündür NiceHash ile kazım yapıyorum. MSI Afterburner ile Core Voltage değerini en düşük seviye olan "800", Core Clock değerini "1350", Memory Clock değerini "1840" ve Fan Hızını "%45" olarak ayarladım anlık olarak. Bunları "RX 5600 XT Mining settings" yazıp ilk çıkan sitedeki verilere göre ayarladım. Varsayılan olarak ayarlı değerlerde 125 W güç tüketiyordu GPU ve sıcaklık yine %45 fan hızında sabit 65 derece idi. Yeni ayarlardan sonra güç tüketimi 93-94 W aralığına ve sıcaklık iste sabit 58 dereceye indi. Hashrate olarak hiçbir kaybım da yok. Önemli bir fark olmaz diye düşünüp bu ayarları yapmayan varsa kendisine uygun ayarları yapmasını öneririm.
Dostum bende RX 5600 XT kullanıyorum rica etsem yardımcı olur musun? DC: xphonexiss#0352
 
MSI Afterburner ayarlarını nasıl yapacağımı bilemiyorum yardımcı olur musunuz?
Hocam inanır mısın bilmiyorum yaklaşık 15 gündür kazım yapıyorum ben de hala stabil değerleri bulamadım. 😂 Neredeyse her ayarı denedim fakat 2-3 saatte bir mutlaka WattMan hatası alıyorum. Ya Sapphire Pulse modelinde bir problem var ya AMD'nin son sürücüsü bu işe uygun değil ya da ben bir yerde hata yapıyorum. Şu anda aşağıya görselini koyacağım ayarları kullanıyorum fakat hata almıyorum diyemem. En az çökme problemi yaşadığım değerleri bulmaya çalışıyorum hala. Deneme yanılma yoluyla kendi ayarınızı yapabilirsiniz. Memory Clock değerini "1840" dan başlatın mesela. Core Clock değerini internette "1350" demişler ben biraz daha yüksek kullanıyorum, WattMan hatasını bu şekilde çözmeye çalışıyorum. Core Voltage ayarını "800" den başlatıp stabilse öyle kullanabilirsiniz. Stabil değil ise yavaş yavaş voltaj ayarını yükseltip doğru ayarları bulursunuz. Biraz karışık oldu sanırım ama anlatamadığım bir konu varsa tekrar anlatabilirim.
 

Dosya Ekleri

  • msi aft değer.png
    msi aft değer.png
    463,9 KB · Görüntüleme: 52
Hocam inanır mısın bilmiyorum yaklaşık 15 gündür kazım yapıyorum ben de hala stabil değerleri bulamadım. 😂 neredeyse her ayarı denedim fakat 2-3 saatte bir mutlaka WattMan hatası alıyorum. Ya Sapphire Pulse modelinde bir problem var ya AMD'nin son sürücüsü bu işe uygun değil ya da ben bir yerde hata yapıyorum. Şu anda aşağıya görselini koyacağım ayarları kullanıyorum fakat hata almıyorum diyemem. En az çökme problemi yaşadığım değerleri bulmaya çalışıyorum hala. Deneme yanılma yoluyla kendi ayarınızı yapabilirsiniz. Memory clock değerini "1840"dan başlatın mesela. Core clock değerini internette "1350" demişler ben biraz daha yüksek kullanıyorum, WattMan hatasını bu şekilde çözmeye çalışıyorum. Core voltage ayarını "800"den başlatıp stabilse öyle kullanabilirsiniz. Stabil değil ise yavaş yavaş voltaj ayarını yükseltip doğru ayarları bulursunuz. Biraz karışık oldu sanırım ama anlatamadığım bir konu varsa tekrar anlatabilirim.

Core voltage hareket ettirilmiyor nasıl yapacağım? Ayrıca NiceHash nasıl kullanılıyor beceremedim kullanmayı.
 
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Ne kadar elektrik tükettiğine nereden bakabilirim?

Bu videoda tam olarak anlamadığım bir şey var. NiceHash'te nasıl ETH kazılıyor sadece BTC mi kasıyor?
Radeon programından performans>ölçümler kısmından değerleri izleyebilirsin. Anladığım kadarıyla eth kazıyor fakat ödemeyi btc olarak yapıyor. Daha dün 380 TL'lik ödeme aldım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı