Kripto para haram mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuranı ortaokuldan beri okuyup bu soruyu cevaplamayacak haldeysen boşuna okumuşsun.
Arkadaşım sen ne geveliyorsun burada ? Sana ilk yanıtımda da söyledim. Ben Kuran dışında başkalarının da fikirlerini merak ediyorum. Bunu idrak edememen cidden komik.
 
O zaman yatırım yapmak altın almak falan da haram olsun. Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum.
 
Birkaç gün içerisinde Kur-anı Kerim'e yeni bir Patch gelecek onun içerisinde bulabilirsin. (!)

Şaka bir yana hayır değil yatırım-ticaret emek bulunuyor işin içerisinde. (Her hoca kendi kafasına göre farklı yorum yapıyor Kur-anı Kerim içerisinde kesin olarak haram yazmayan bir şeye haram demeye hakları yok!)
 
Kripto para haramsa dolar da haram.

Kripto para haram olsa bütün paralar haram olurdu. TL, Dolar, Euro hepsi.

Kripto para haramsa TL'de haramdır takas sistemine geçelim ülkecek.

Senin paran diğer ülke paraları karşısında değer kazandığı zaman ve sende o ülkeden aldığın ürünü orada yaşayanlardan daha ucuza alıyorsan yine mi haram oluyor?
Arkadaşlar bu öyle bir durum değil. Şüphe duyulan kısım paranın değer kaybedip kazanması değil. Lütfen yanlış yorum yapmayalım. Bu konuda şüphelendiren kısım paranın güvencesi yani mal güvenliği.
 
Arkadaşım sen ne geveliyorsun burada ? Sana ilk yanıtımda da söyledim. Ben Kuran dışında başkalarının da fikirlerini merak ediyorum. Bunu cidden idrak edememen cidden komik.
İlk olarak arkadaşın değilim, ikincisi daha fazla bu konuyu uzatmayacağım çünkü farkında değilsin ama geveleyen sensin. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama daha inandığın dinin kitabını okumamışsın. Eğer okusan bu konuya gelene kadar o kadar çok şeyin haram olduğunu bilir, bu konuyu açmazdın bile.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı