Krizin vahameti açık açık ortada

xLord_07

Kilopat
Daha fazla  
Beyler 2018-2019 yıllarında zincir marketlerde bir nebzede olsa doluluk vardı. Millet kredi kartından veya cepten yiyordu gözümle görüyordum. O market arabalarını dolduruyorlardı vallahi; şimdi 2021 Ekim markete ne zaman uğrasam sinek avlıyor gelen 2-3 kişi taş çatlasa onlarda sele ile veya araba ile değil poşetle alıyorlar tane hesabı, eskiden 3 kişi çalışan market genelde bir kişi ile idare ediliyor. Eskiden kasada sıra olurdu müşteri olmayınca oda yok; millet kredi kartı limitlerini de tüketti şimdi markete gitmeye para bulamıyor durum bunu gösteriyor.

Bu bahsettiğim marketlerde ürünleri ucuza satan meşhur marketler A101, BİM, şok gibi...
Pazar fiyatları da dudak uçuklatıyor artık gıdanın karaborsası aranır oldu Allah yardımcımız olsun.
Sizin gözlemleriniz nedir?

Beyler 2018-2019 yıllarında zincir marketlerde bir nebzede olsa doluluk vardı. Millet kredi kartından veya cepten yiyordu gözümle görüyordum. O market arabalarını dolduruyorlardı vallahi; şimdi 2021 Ekim markete ne zaman uğrasam sinek avlıyor gelen 2-3 kişi taş çatlasa onlarda sele ile veya araba ile değil poşetle alıyorlar tane hesabı, eskiden 3 kişi çalışan market genelde bir kişi ile idare ediliyor. Eskiden kasada sıra olurdu müşteri olmayınca oda yok; millet kredi kartı limitlerini de tüketti şimdi markete gitmeye para bulamıyor durum bunu gösteriyor.

Bu bahsettiğim marketlerde ürünleri ucuza satan meşhur marketler A101, BİM, şok gibi...
Pazar fiyatları da dudak uçuklatıyor artık gıdanın karaborsası aranır oldu Allah yardımcımız olsun.
Aynı.

Bunlar hep asgari ücretle 3-4 çocuk yapmaktan. Nerede fakir görsem tesettürlü, yanında 2-3 çocuğu oluyor gibi. Bilinçsiz üreme, bilinçsiz evlenme, bilinçsiz eğitim, bilinçsiz hayat bunlar domino etkisi yaratıyor ve toplumsal sefalete yol açıyor. Keşke çocuk yapmadan önce şartları düşünseler. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde orta düzey ilçelerde yaşayan insanlar için kriz yok gibi. Hala deli gibi bilgisayar toplama, telefon, konsol önerisi isteyen insanlar var forumlarda. Memurların maaşları falan ödenemezse kriz var derim ama öyle gözükmüyor. İstanbul'da Apple mağazasında iPhone kuyruğu

@Artorias74 Memur maaşı ödenmese millet sokağa yığılır ve manşetler tam sayfa basar yandaş basın bile basar :D. Bu riski göze alamaz karşılıksız para basar öderler. Memurum maaşımdan kırpıyorlar boyna. 2019 da sanırım ocak ayında bir %10 üzeri zam aldık ferahladık durum şimdi daha vahim ama o kadar zamcık yok maalesef. :(

@Artorias74 Memur maaşı ödenmese millet sokağa yığılır ve manşetler tam sayfa basar yandaş basın bile basar :D. Bu riski göze alamaz karşılıksız para basar öderler. Memurum maaşımdan kırpıyorlar boyna. 2019 da sanırım ocak ayında bir %10 üzeri zam aldık ferahladık durum şimdi daha vahim ama o kadar zamcık yok maalesef. :(
Memur sınıfı Türkiye'de çalışmaya göre en fazla maaşı alan sınıf olabilir. Devlet sırtından geçinme peşinde çoğu, çünkü doğru düzgün sınavı da yok, bayram izinleri falan. Hele hele öğretmenler 3 ay izni var, günde 8 saat çalışmayla. Ülkemin insanı da hiçbir şeyi beğenmiyor, emekliye ikramiye verilir yetmiyor der, öğretmen ha bire zam ister :(

Son düzenleme:
Memur sınıfı Türkiye'de çalışmaya göre en fazla maaşı alan sınıf olabilir. Devlet sırtından geçinme peşinde çoğu, çünkü doğru düzgün sınavı da yok, bayram izinleri falan. Hele hele öğretmenler 3 ay izni var, günde 8 saat çalışmayla. Ülkemin insanı da hiçbir şeyi beğenmiyor, emekliye ikramiye verilir yetmiyor der, öğretmen ha bire zam ister :(
Kardeş esnaf olacaksın ben konusunu da açmıştım adam 15 dk'da 50 TL kazandı. Memurun 8 saatlik mesai bedeli: 150 TL...

Bakınız: Memurluk mu esnaflık mı?

Ayrıca memurluk masa başı oturdun elinde iki kağıt önünde bilgisayar bir elinde çay klavyeye iki tık tık değil :D o işe başlamadan görünen tablo (pencerenin dış yüzü). Bir hata adamı dama tıkar memurlukta.

Son düzenleme:
A101'e gitmiştim bugün. Sıra gene çok fazlaydı ancak geçen senelere göre artık millet birçok şeyi alamıyor, onu fark ettim.

A101'e gitmiştim bugün. Sıra gene çok fazlaydı ancak geçen senelere göre artık millet birçok şeyi alamıyor, onu fark ettim.

Sizinki Metrokent sanırım, bizim A101'de sıra yok :D
@Artorias74 bu adam iPhone kullanmayı biliyor mu yoksa sırf hava olsun diye mi alıyor?

Dosya Ekleri

• 1633278051296.png
    1633278051296.png
    2 MB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı