Kron Xc300 26 Jant Hidrolik Disk Frenli Dağ Bisikleti

  • Konuyu başlatan xxbaxx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 27B
Küçüklüğünde 100-150TL'lik bisikletlere binmiş çocuklar olarak, belki şuan 800TL bütçeli bir bisiklet bizim için çok üst seviye gibi gözükebilir ancak öyle olmuyor.
Mutlaka ama mutlaka 2. el piyasasına el atmanız gerekiyor.

Belki 2. el bir Sedona veya bir Mosso falan alınabilir. Şehir bisikleti ile MTB arasında da bir tercih yapmanı öneririm.
Bisiklet tercih ederken | Technopat Sosyal
 
Küçüklüğünde 100-150TL'lik bisikletlere binmiş çocuklar olarak, belki şuan 800TL bütçeli bir bisiklet bizim için çok üst seviye gibi gözükebilir ancak öyle olmuyor.
Mutlaka ama mutlaka 2. el piyasasına el atmanız gerekiyor.

Size katılıyorum hocam bende bisiklet almadan önce araştırma yapmaya geldim. Zaman olarakta bir sıkıntım yok bekleyebilirim ancak sizin gibi Profosyonel birinin bana danışmanlık yapmasından büyük zevk duyarım. Bir Bilene Sormak her zaman ilk tercihimdir. Bisiklet modeli olarak tabiki MTB modeli istiyorum amortisör sadece önde olması benim için gayet iyi, Hidrolik Fren tabikide istiyorum. Ancak rampa yukarı çıkışlarımda birazda kilolu olduğum için tabiki beni çok az yorması gerekiyor(Hangi parçalar kullanılması lazım?) Almışken uzun ömürlü olsun daha sonra parça değişikliği yapılması gerekiyorsa onada bütçe ayırabilirim. Ama aynakol dediğiniz parça bile bana şuan çok yabancı. Önerdiğiniz Facebook grubuna bakıyorum şuan sizin önerdiğiniz bisikletlere açığım. Bütçe 750 Tl gerçekten yeterli ama çok profosyonel olur muhakkak al dediğiniz bisikletlerede kendimi zorlarım.
 
Sana direkt olarak elle tutulur, işine yarayacak önerilerde bulunayım. Bütçeyi şöyle 1000'e yaklaştırıp temizinden bir Sedona 741 - 731 falan alabilirsin tabi araştırmadan, uğraşmadan o bisiklet kendi kendine gelmez sana :)

Bunun dışında Sedona kadrosu olup donanım olarak değişikliğe gidilmiş bisikletler de oluyor.
Mesela kendimden örnek vereyim, KRON'un en düşük seviye kadrosunda, SRAM'in 9'ludaki en iyi vites kolu - zincir - ruble - aktarıcı gibi parçalarını kullanıyorum. Bu tarz amaca göre kişiselleştirilmiş bisikletler de gelir karşına, üzerindeki parçalara ince ince bakman gerekir işte o zaman.

Sen bahsettiğim sayfaya bir paylaşımda bulun, Sosyal'den de kopmadan karşına gelen fırsatları iyice değerlendiririz.
Sakın ha sakın acele etme, para sende ancak yaz mevsiminin gelmek üzere olduğunu da unutma :) Fiyat konusunda pek insaflı davranmayabilirler :)

Aşağıdaki gibi bir bisiklet görsel olarak da hitap edecektir sana : Tabi bütçe konusunda sıkıntı yaşamayacaksan, zira 1000 lira bile yetersiz aslında :) Belki biraz daha aşağılara inmen gerekebilir.

Sedona731-8-1024x768.jpg
 
741'i 3 harfli rakamlara bile bulabilirsin açıkçası : sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet,...

Elindeki bütçeye ufak bir artış yaparak alabilirsin bu tarz bir bisiklet. Başlangıç için fazlasıyla yeterli ve iyi bir bisiklet.
Pazarlığını iyi yap, 1000TL olan bir bisiklet 900 lira + kargo şeklinde alınabilir.

Ayrıca 18 kadrosu var, bacak boyun da uzundur senin, küçük bir kadro alırsan eksikliği seleyi gereksiz yükselterek gidermeye falan çalışırsın ancak pozisyonun bozulur. Ölçüne uygun büyüklükte bir kadro bulma meselesini görmezden gelme. Belki sırf kadro boyu yüzünden onlarca bisikleti görmezden gelmen gerekebilir ancak bu önemli bir konu :)

Lütfen hemen karar verme, sayfayı takip et, çok daha farklı seçenekler çıkacaktır karşına.
Otur 2 hafta, Nisan'ın kara bulutlarından kurtulana kadar en azından :)
Emin ol çok güzel fırsatlar çıkacaktır karşına.
 
Hocam bu bisikleti pazarlıkla 850-900 tl ye alabilirim, Bacak boyumda bele kadar 95 cm,nette bacak boy ölçümüne göre 85 cm, boyum 1.80 1.81. Kadro boyu 18 iyi değilimidir sizce? Hocam bide size anında ulaşabileceğim bi yol varmıdır?
 
1.75-1.80 boya sahip biri, medium kadro alması lazım. Buda kadro boyu olarak 18inc demek. Ama alacağın kadro Sedona ya ait olacağı için sitesine gir bir bak. Verilen ölçü hangi boy aralıkları için verilmiş öğrenirsin.
 
Bulut'un da dediği gibi 18 veya 19 gayet uygun senin için.
Ben zamanında büyük kadro bulamadığım için gittim 16" kadro tercih ettim, o yüzden uyardım.

Son attığım linkteki bisiklet sayfaya yeni düştü, istersen bir konuş.
 
Merhabalar kolay gelsin "bilgisayarkurdu" sizi karşılaştırmalarla ilgili konuları ararken buldum. Benimde 750-1000 arası bütçem var. İstanbul içi alabileceğim en iyi bisiklet nedir? 920 Tl ye sıfır Salcano Astro 27.5 HD var. Ancak 750 800 tl civarında da kron xc500 satılıyor. Sizce nasıl bir tercih yapmayalım.

GARANTİLİ, TERTEMİZ KRON XC500 HİDROLİK DİSK FRENLİ - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 213533903
SALCANO ASTRO HD 27,5 JANT DAĞ BİSİKLETİ (2015) | Ücretsiz Kargo | Kapıda Ödeme

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

Böyle bir bisiklet mevcut bir de..

5 km kullandığını ve 3 yıllık olduğunu söylüyor.
 
upload_2015-7-22_16-4-57.png


KADRO: Specialized M4 fully manipulated alloy frame, fully butted, disc only, externally relieved HT, forged dropouts with replaceable derailleur hanger.
ÖN AMARTİSÖR: SR SUNTOUR RADİON HAVALI AMORTİSÖR
ÖN AKTARICI: SHİMANO SLX
ARKA AKTARICI: SHİMANO XT
AYNAKOL VİTES KOLLARI : SHİMANO DEORE
FİREN FİREN KOLLARI : HİDROLİK FREN- TEKTRO GEMİNİ
JANTLAR VE GÖBEKLER: -SPECİALEZED

İkinci el bu bisiklet tahmini ne kadardır bilgisi olan var mı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı