Elektronik Ktc H27t22C 27 inç 2K 180 Hz IPS 6.291 TL

Daha açmadım hocam eve gidince açacaktım ancak bunu görünce kesin emin oldum ölü pixelden iade edilen ürünler.

Yan yana çok fark ediyor bu kadar tahmin etmemiştim.

Muhtemelen bana da iade ürün geldi hocam şehir dışına çıkacağım yarın o yüzden iade etmek için vaktim yok. Performans olarak kötü diyemem ama asla G274QPX ile de kıyaslamam.

Umarım sizinkisinde ölü pixel çıkmaz.

Ek olarak renk ayarları ile çok daha iyi hale geldi.

Muhtemelen bana da iade ürün geldi hocam şehir dışına çıkacağım yarın o yüzden iade etmek için vaktim yok. Performans olarak kötü diyemem ama asla G274QPX ile de kıyaslamam.

Hangi renk ayarlarını önerirsiniz hocam?

Hangi renk ayarlarını önerirsiniz hocam?

Parlaklık 60
Kontrast 55
Siyah eşitlik 80
Renk Sıcaklığı Normal
Gama Kapalı
Şeklinde ufak bir ayarlama yaptım hocam sizde bu şekilde deneyebilir kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Diğer bir arkadaşta şöyle ayarlar yapmıştı;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam linkteki videoyu falan izledim herhangi bir sıkıntı yok sadece ghosting testinde oralarda iz kaldi 2-3dk icinde kendiliginden gecti, arkadasin da dedigi gibi sitenin kurucusu da boyle demis sanirim birkac eski baslikta da gordum.

Monitor ayarlari nasıl olmali neye gore ayarlamaliyiz?

Brightness 50.
Contrast 70.
Black equalize 50.
Sharpness 50.
Gamma 2.2 deydi off yaptim, biraz kirmizimsi bir renk katiyordu.
freesync/g-sync acik.
Color temperature normal (normal warm cool user secenekleri var)
DDC/CI on.
Low blue light 0

Ek olarak; Görüntü testlerini yaptım ve fiyatına göre mükemmel diyorum.

Son düzenleme:
Parlaklık 60
Kontrast 55
Siyah eşitlik 80
Renk Sıcaklığı Normal
Gama Kapalı
Şeklinde ufak bir ayarlama yaptım hocam sizde bu şekilde deneyebilir kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Diğer bir arkadaşta şöyle ayarlar yapmıştı;

Ek olarak; Görüntü testlerini yaptım ve fiyatına göre mükemmel diyorum.
Memnun kalmanıza sevindim.

Memnun kalmanıza sevindim.

Hocam ben 6.052TL satın aldım sanırım fiyatına göre diyeceğim bir şey yok. Üst model bir monitör gibi beklentiye girerek de almadım bu yüzden cidden beni memnun etti. Keyifle dizi, film ve video izlerim hatta ana monitörüm olmasa oyunda oynarım bütçesi kısıtlı arkadaşlar için iyi bir seçenecek bence.

İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Hocam açtım şimdilik ölü pixel göremedim. Diğer 2K IPS monitörümle kıyasladım yorumu size bırakıyorum diğer monitörüm renk olarak daha iyi gibi. Ya da bana öyle geldi. @878404 sizin yorumunuz ne
20250618_205446.jpg

Son düzenleme:
Hocam açtım şimdilik ölü pixel göremedim. Diğer 2K IPS monitörümle kıyasladım yorumu size bırakıyorum diğer monitörüm daha iyi gibi.
Eki Görüntüle 2515646

Kesinlikle diğer monitörünüz daha iyi. Renk, parlaklık vb kendini belli ediyor zaten ancak bu fiyat segmentinde bence KTC en iyisi.

Görüntü ayarlarını yaptınız mı? @hokka

Ben renk dengelerini neredeyse tutturdum.

Hocam sizin adınıza aşırı sevindim, iyi günlerde kullanın. :)

Dosya Ekleri

• IMG_4407.jpeg
    IMG_4407.jpeg
    115,7 KB · Görüntüleme: 130
  • IMG_4406.jpeg
    IMG_4406.jpeg
    115,8 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleme:
Kesinlikle diğer monitörünüz daha iyi. Renk, parlaklık vb kendini belli ediyor zaten ancak bu fiyat segmentinde bence KTC en iyisi.

Görüntü ayarlarını yaptınız mı? @hokka

Ben renk dengelerini neredeyse tutturdum.

Hocam sizin adınıza aşırı sevindim, iyi günlerde kullanın. :)
Hocam işin komiği diğerini 5000TL'ye almıştım geçtiğimiz aylarda 😁 Ama 100Hz. Renk ayarlarını verebilir misiniz? HDR açıyor musunuz?

Hocam diğerini 5000TL'ye almıştım geçtiğimiz aylarda 😁 Ama 100Hz. Renk ayarlarını verebilir misiniz? HDR açıyor musunuz?

Hocam renkleri gayet iyiymiş vallahi ayarları yapın bakalım ne düşüneceksiniz :D

Durum bu şekilde şu anda hocam yakaladım gibi diğer monitörümü.

Sonunda mükemmel ayarlara ulaştım sizde deneyebilirsiniz; Güncel ayarlar aşağıda ki gibidir.

Parlaklık 75
Kontrast 75
Siyah Eşitlik 50
Ön ayar kişisel
Keskinlik 50
Profesyonel Mod Yerel
Renk Sıcaklığı Normal
Gama 1.8

Son düzenleyen: Moderatör:
14 gün iade hakkın var hocam üzerinde ki jelatinleri sökmeden test edebilirsin ama umarım sorun çıkmaz. Bazen nem gibi faktörlerden etiketlerde böyle sorunlar oluyor o yüzden diğer etiketleri de kontrol edin bence.

@hokka durum nedir hocam açtınız mı? Bir sorun yok umarım.

Monitör geldi dostlar, her şey yolunda kutu daha önce açılmış gibiydi ancak çok sorun etmedim. Etiketi sıkıntılıydı ve ekranda herhangi bir jelatin yoktu. Ekranda bir adet ölü pixel çıktı maalesef ekranın en solunda üst köşede olduğu için görmek bile zor oluyor o yüzden fiyatına göre onu da görmezden geldim. Şimdi gelelim performansına öncelikle şunu söylemek istiyorum G274QPX ile asla bir kıyaslama yapamam çünkü parlaklık, renk ve malzeme kalitesi var bunu en başta söylemiş olayım.

F/P olarak gerçekten kaliteli iş çıkarmışlar, giriş seviyesinin bir tık üstü diyebiliriz. Eğer bütçeniz yoksa veya yan ekran olarak almak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Kağıt üzerinde ki değerlerden daha fazla parlaklık sunduğu kesinlikle aşikar. Eğer merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz.

@bluerr @Sopranos78 @yasar38

KTC monitörde duvar kağıdında ortada duran adamın etrafındaki renk pembemsi tonlar içindeyken, MSI monitörde sarımtırak tonlara kaçmış. MSI bu anlamda renk ayrımını daha güzel yapmış bence. Bu da bariz fark ediliyor.

Ve sol taraftaki şato MSI monitörde daha belirgin. KTC monitörde daha fazla siyaha gömülmüş bir vaziyette olduğundan detayları MSI’daki gibi belli olmıyor.

Bu arada KTC ips’di. Elinizdeki msi da ips değil mi ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı