Çözüldü Kubuntu 18.04 ve Windows 8.1 Dual Boot yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
22 Mayıs 2020
Mesajlar
277
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar! Şu anda işletim sistemi olarak Windows 8.1 kullanıyorum. Yanına Dual Boot ile Kubuntu 18.04 kurmak istiyorum. Bunu genel olarak nasıl gerçekleştirebilirim? Diskim MBR ve BIOS Modu olarak Legacy gözüküyor. Son olarak Debian tabanlı olduğu ve KDE Plasma hoşuma gittiği için dağıtım olarak Kubuntu seçtim ama aşağıda belirttiğim sistem ile Kubuntu'da sorun yaşar mıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemim:
Intel i3 5005U
4 GB DDR3
1TB HDD
 
Çözüm
@Ömer faruk SÖNMEZ buradan "Elle" seçeceksin.
Disksetup-15_10_tr.png

Windows'tan ayırdığın 30 GB alana gelip Ekle diyeceksin. Önüne bir ekran gelecek.
Disksetup_part2-15_10_tr.png

Bu ekranda aynen böyle yap. 25 GB olarak ayarla kalan kısma da aynı işlemi takas alanı seçerek yap.
k27.png
Öncelikle Windows'tan Disk Yöneticisi'nden 40-50 GB bir miktarda yer ayırın. Sonra Kubuntu'nun sitesine gidip ISO dosyasını indirmelisiniz. Sonra ise Rufus'tan MBR şekilde yazdırın. Bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girip USB'yi ilk sıraya alın. Sonra ise Kubuntu live şekilde başlayacak.

Masaüstüne girdiğiniz zaman ''Kubuntu 18.04'ü yükle'' diye bir şey olacaktır, ona basın. Klavye,dil ve ülke seçimini yaptıktan sonra sizi kurulum seçeneklerine atacak.

O kısımda ise ''Elle'' seçeneğini seçin. Sonra ise ayırdığınız alana gelip dosya sistemini EXT4, bağlama noktasını ise / yapmalısınız. Sonra ise kullanıcı adı gibi seçimler isteyecektir. Kurulum bittiğinde yeniden başlatabilirsiniz.
 
Kubuntu bomboş duruyor ve özelleştirme yaptığında kaynak kullanımları artıyor.
Elementary OS ile Dual Boot yapmanı öneririm.
 
Artı -1 Eksi
Windows'tan 30 GB bölüm ayırın Kubuntu için. Disk seçme bölümünde Elle kısmını seçin ve aşağıdaki bölümleri oluşturun.

5 GB linuxswap.
Kalan bölümü de EXT4 seçerek / bağlayın ve birincil bölüm seçin, mantıksal ile çalışmaz.

Sonradan ismini vs. girerek kurulum yap. Dual-boot olacaktır.
 
Kurulumu açtığınızda seçeneklerde soruyor zaten size nasıl kurmak istersiniz diye. Orada Windows'un yanına kur seçeneğini seçeceksiniz sonra kaç gb yer belirlemek istediğinizi seçeceksiniz gerisini kendisi otomatik yapıyor. Windows'unuz uefi ise uefi kurulum yapmalısınız. Legacy ise de Legacy kurulum yapmalısınız. Kubuntu güzel bir dağıtımdır bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
 
Son düzenleme:
Kurulumu açtığınızda seçeneklerde soruyor zaten size nasıl kurmak istersiniz diye. Orada Windows'un yanına kur seçeneğini seçeceksiniz sonra kaç gb yer belirlemek istediğinizi seçeceksiniz gerisini kendisi otomatik yapıyor. Windows'unuz uefi ise uefi kurulum yapmalısınız. Legacy ise de Legacy kurulum yapmalısınız yapmalısınız. Kubuntu güzel bir dağıtımdır bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
O seçenek bilip bilmeden bölüm oluşturuyor elle yapmak daha sağlıklı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı