Kubuntu'da uygulamalar /home'a iniyor

Berk1007

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, ben Kubuntu kurulumu yaparken izlediğim videodaki adamın oluşturduğu gibi / ve /home olarak iki adet disk oluşturdum. / olan 100 GB /home olan 25 GB. Herhangi bir uygulama yüklerken otomatik olarak /home atıyor ve disk alanı sınırlı, tavsiyesi olan var mı?

Yeniden kurulum yap tek disk olarak. İzlediğin videodaki şahıs eski zamanlardan kalma alışkanlıklarını korumuş. O şekilde kurulum, kişisel kullanım için gereksiz ve disk kullanımı açısından esnek değil. (Bir tek Swap alanı için küçük bir ayrı bölüm açmanı tavsiye ederim. O da Ram boyutu ile eşit olsun yeter.)

Merhaba, ben Kubuntu kurulumu yaparken izlediğim videodaki adamın oluşturduğu gibi / ve /home olarak iki adet disk oluşturdum. / olan 100 GB /home olan 25 GB. Herhangi bir uygulama yüklerken otomatik olarak /home atıyor ve disk alanı sınırlı, tavsiyesi olan var mı?

Hangi uygulamalar mesela ve /home dizinine indiğini nasıl anlıyorsun? Örnek vererek açıklarsan, yaşadığın durum hakkında fikir sahibi olunabilir.

aslında /home bölümüne gerek yokmuş aynı alan / içerisine oluşturuluyor. Benim bu bölümü kaldırmam gerekiyor ama sistem bölümü olduğu için partition manager izin vermiyor.
Yeniden kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca /home ve / dizinlerini ayrı ayrı oluşturmanıza gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı