Kubuntu'dan Ubuntu'ya nasıl geçilir?

• Konuyu başlatan Jezo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 81

Jezo

Hectopat
Daha fazla  
Temiz bir kurulum ile Ubuntu'ya geçmek istiyorum fakat bir türlü başaramadım UEFI de Windows Boot Manager de var onu silmeyi unutmuşum ona bastığımda Kubuntu'ya direkt giriş yapıyor sonrasında uyarı alıyorum Ubuntu kurulum ekranına nasıl girerim? GPT olarak yazdırmıştım.

Temiz bir kurulum ile Ubuntu'ya geçmek istiyorum fakat bir türlü başaramadım UEFI de Windows Boot Manager de var onu silmeyi unutmuşum ona bastığımda Kubuntu'ya direkt giriş yapıyor sonrasında uyarı alıyorum Ubuntu kurulum ekranına nasıl girerim? GPT olarak yazdırmıştım.

Hocam merhaba diskinizi tamamıyla silip biçimlendirin bazı BIOS'larda erase vs. var ya da kurulum esnasında diskleri ne yapmak istiyorsun diye de soruyor.

Zaten elinizde kurulu bir Kubuntu varsa Kubuntu desktop, plasma gibi paketleri kaldırıp ubuntu-desktop ya da ubuntu-desktop-minimal paketi kurularak geçilebilir.

ctrl + alt + f4 tuş kombinasyonu ile tty ekranına geç ve şu komutları çalıştır:
Kod:
sudo apt purge *qt* *plasma* *kubuntu-desktop* *sddm* *gtk* && sudo apt autopurge
Bu komut Kubuntu, plasma ve kalıntıları kaldırır.

Kod:
sudo apt install ubuntu-desktop-minimal
Bu komut ise Ubuntu Desktop'ın minimal sürümünü kurar.

Bu temiz olur. Baştan kurulumdan da daha kolay.
Kullanıcı klasörlerin içinde plasma yapılandırma dosyaları kalır ama kullanılmadıkları için önemi olmaz.

İlla sıfırdan kurulum yapmak isterim dersen bu sefer balenaEtcher dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı