Kuduz olabilir miyim?

Hiçbir şey olmaz, boşuna telaşlanma. Ayrıca ülkemizde kuduz yaygın değil tedbir amaçlı aşı yapıyorlar ısırılma durumlarında, başka tedavisi yok çünkü.
Salyadan kan yolu ile bulaşıyor yani boşuna panik yapmışsın.

Kuduz olan canlı sakin ve uysal davranmaz. Agresif ve saldırgan olur. Sana temas ettiği bölgelerde açık ve kesik yaran varsa bulaşabilir.

Aga be üzüldüm bu yoruma. Kuduz, köpek eline salyası geçer ağzına sokarsın bulaşmaz. Isırır ve derinde bir yarık veya delik oluşturur ve kanına direkt geçerse bulaşır.

Tabiri caizse biraz canı tatlı bir insanım siz ve konuya saygılı bir şekilde açıklama yapan herkesten özür diler teşekkür ederim iyi akşamlar.

Bugün yolda arkadaşım bir köpeği okşadı ve köpek çok uysaldı daha sonra arkadaşım o elini benim koluma sürdü ara ara o kolumu veya o koluma dokunduktan sonra öbür elimi ağzıma falan sürmüşümdür arkadaşım hayvanın çenesini falan tuttu bayağı temas etti ama hayvan hiçbir şey yapmadı çok uysaldı sizce kuduz olmuş olabilir miyim?
Çok içinde kaldıysa bir sağlık ocağına görün daha iyi hissedersin kendini.

Çok içinde kaldıysa bir sağlık ocağına görün daha iyi hissedersin kendini.

Yarın pazar, zaten bildiğim kadarıyla tespit durumu yok ve buradaki cevaplar yeterli oldu kan ile direkt temas önemliymiş.

Aga be üzüldüm bu yoruma. Kuduz, köpek eline salyası geçer ağzına sokarsın bulaşmaz. Isırır ve derinde bir yarık veya delik oluşturur ve kanına direkt geçerse bulaşır.

Hocam az önce arkadaşımın elini sürdüğü yani direk şakasına o dokunduğu elini sildigi tişörtü değiştirdim ve daha sonra elimi yıkamadan sinek ısırığı vardı kasıyordum kasimaktan kanamış ve bu bende takıntı oldu acaba bulaştımı diye yok mu şunun net açıklaması.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı