Küçücük forumu adam akıllı yönet(e)meyen adamlar ülkenin başındaki adama sallıyor

  • Konuyu başlatan die
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 383
  • Görüntüleme 23B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1641567422684.png

 
@381258 Bu ülkede kümes hayvanları ve küçük baş hayvanlar konusunda hayvancılık fena değil, balıkçılık ortalama altı ama yeterli. Bu alanlarda ihracat yapabiliyoruz, toplamda 1.67 milyar dolar gibi bir ihracatımız var bu alanlarda. Hayvancılıkla paralel olarak peynir, bal, yağ gibi ürünler buna dahil değil.

Türkiye'nin sorunu büyük baş hayvancılıkta var, üstelik büyük bir sorunumuz var. Yukarıdaki ürünlerde yaptığın ihracat kadarını sadece sığır ve sığır eti ihtalatına harcıyorsun. Sözün özü yukarıdaki arkadaşın dediği şeyin yarısı doğru.

Bu veriler 2 yıl öncesinin verileri, pandemi nedeniyle son 2 yılın verileri sağlıklı olarak hiçbir yerde yeterli detayda bulunmuyor. Kaynak: OEC verileri.
Pandemiden dolayı canlı hayvan ihracatı tarım bakanlığınca kapatıldı yeni yeni açılmaya başlandı zaten.
 
@die sizin demek istediğiniz kısacası hükümete oy vermedim ama yaptığı şeyleri görmezden gelemezsiniz.

Bende size şunu söyleyeyim ikimizde Z kuşağına mensup bir bireyiz. Ben 20 senedir farklı bir iktidar görmedim. 20 senedir aynı tantana aynı oyun. Açıkçası ben bıktım, sıkıldım ve bunaldım. Bu yüzden isterse gitsin yarın doları 1 liraya düşürsün ben yine de şu anki iktidara oy atmayacağım. Yani demem odur ki istediği kadar iyi şey yapsın artık iş işten geçti aslında bakarsanız siyasal islamcılıktan sıkıldım yetti yani. He gidip oyumu CHP'ye atmayacağım ona da bir açıktık getirelim. Benim gönlümde Muharrem İnce veya Mansur Yavaş var.
 
Millet sanıyor ki AKP veya RTE bilerek bu ülkeyi batırıyor. Ülke zaten batık. Eski haline geri dönüyor sadece.
Aynen bir tane rahibi tutup doları 14 günde 2 katı seviyeye getiren de 1990'lardakilerdi.
S-400 almaya inatlaşıp bizi F-35 projesinden çıkartan ve milyonlarca dolar zarara sokan da 1990'lardakilerdi. Daha 40 tane madde sayarım sana.
Her suçu eskiye atmayı ne kadar seviyorsunuz.

Erdoğan o zaman niye 2013'e kadar ülkeyi adam akıllı yönetebilmişte 2013'ten sonra bozulmalar olmuş? Acaba bir insana gereğinden fazla görev verilince ülkeyi kendisinin sandığından olabilir mi?

Neden dolardan örnek veriyoruz hala anlamıyorsun demi? Bu ülke dışa bağımlı bir ülke. Bu düzelene kadar biz dolara bağımlı olacağız, dışardan aldığın her şey dolarla. Doların bu büyük artışı tüm ekonomiyi etkiliyor.

Türkiye'deki insanların %43'ü asgari ücret alıyor. Asgari ücret yıl geçtikçe değersizleşiyor. 4250TL olunca zamlanmadı, daha da düştü. Sen bunu idrak edemiyorsun.

Ayrıca "hükümeti desteklemiyorum hatta karşıyım" deyip bu kadar savunmayı damat bile yapmadı. :)
 
Ülke 1990'dan beri aynı olduğu yerde. Burada suçlu AKP veya CHP değil. 1950-1999 arasında ülke içi çatışmalardan, muhbirlerden, birbirlerine kazık atmalarından dolayı ne teknoloji gelişmiş ne ekonomi gelişmiş. 2001'de ikiz kuleler yıkılınca değeri düşen dolardan gaz alarak 2004-2005'te TL'den sıfırları sildiler. Ne zaman ki dolar eski yerini almaya başladı millet sanıyor ki AKP veya RTE bilerek bu ülkeyi batırıyor. Ülke zaten batık. Eski haline geri dönüyor sadece.

1990'dan beri aynı olduğu yerde mi sizce? 1990'da ki Türkiye ile 2022'de ki Türkiye arasında bir çağ kadar fark var. Her anlamda.
 
Açıkçası forumun bazı moderatörleri ve yöneticileri gerçekten forumu düzgün yönetemiyor. (İsim vermeyeceğim.) Ama bu olayı alıp ülkenin durumuna çevirmeniz saçma olmuş.
 
1990'dan beri aynı olduğu yerde mi sizce? 1990'daki Türkiye ile 2022'de ki Türkiye arasında bir çağ kadar fark var. Her anlamda.

Allah Allah neden acaba? 🤔 aa buldum! Teknoloji geliştiği için. 🥳
 
Millet sanıyor ki AKP veya RTE bilerek bu ülkeyi batırıyor. Ülke zaten batık. Eski haline geri dönüyor sadece.
Yıllarca masrafsız dolar borçlanılan dönemde eline geçirdikleri yüzlerce milyar dolar avanta parayı üretim yapacak tesislere harcamak yerine, betona ve saçma sapan projelere gömmeselerdi şu anda eski haline dönmen gerekmeyecekti.

Yıkılan bir devletin ardından yeni kurulmuş ufak bir devlet ufak öz kaynaklarıyla 15-20 yıl içinde bir sürü fabrika kurabildi. Diğer yanda ise eline havadan geçmiş fırsat kaynakları kendilerine gömdükleri için eldeki fabrikaları satan bir zihniyet geldi. Elindekileri büyütmen gerekiyorken, 1 yıllık kâr miktarının bile altına fabrikalarını satarsan eski haline de değil, şu anda olduğu gibi çok daha kötü haline gelirsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı