Küpe Deliği Ne Kadar Süre Sonra Hala Kapanabilir?

Kimse

Kilopat
Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
1.900
Makaleler
21
Çözümler
2
Küpeyi takmayınca kapanıyor, biliyorum ama 40-50 yıl takmış birinin kulağı da kapanmaz herhalde? Kaç yıl gibi sıkılıp, çıkarma şansım var acaba?
 
Dediğiniz yıllar boyunca bile taksanız kapanır. Şöyle anlatayım, eğer kulağınıza delik açtırdıktan sonra normal boyutta küpe kullanıldıysa kapanacaktır. Bu süre delim yöntemine göre de değişir. Çoğunlukta bir makine ile delinir. Fakat ''Tattoo veya Piercing'' adı ile bilinen yerler daha farklı delim işlemi yapabilirler. Bu yöntem ise damar yolu iğnesi tarzındaki iğneler ile olur. Bu şekilde açılırsa delik hem daha büyük olur hem de daha geç sürede kapanır. Kısaca eğer kırk veya elli sene normal boyutta küpe taktıysa ve bunu her gün taktıysa bile, kapanacağı neredeyse kesindir. Genel olarak küpeden sıkılan insanların, haftada bir kez küpesini takıp evde kısa zaman geçirmesi yeterli olacaktır. Zamanla bu süreyi arttırabilirsiniz. Mesela ayda bir gibi. Bu zamanı kendinize göre belirlemeniz lazım. Her cilt için değişir. Eğer iki haftanın sonunda ilk kez taktığınızda, canınız yanıyor veya kan bile geliyorsa siz iki hafta olmadan takmak zorundasınız. Araştırma ile uzun süre kapanmayan ve daha sağlıklı yöntemleri bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
 
Dediğiniz yıllar boyunca bile taksanız kapanır. Şöyle anlatayım, eğer kulağınıza delik açtırdıktan sonra normal boyutta küpe kullanıldıysa kapanacaktır. Bu süre delim yöntemine göre de değişir. Çoğunlukta bir makine ile delinir. Fakat "tattoo veya piercing" adı ile bilinen yerler daha farklı delim işlemi yapabilirler. Bu yöntem ise damar yolu iğnesi tarzındaki iğneler ile olur. Bu şekilde açılırsa delik hem daha büyük olur hem de daha geç sürede kapanır. Kısaca eğer kırk veya elli sene normal boyutta küpe taktıysa ve bunu her gün taktıysa bile, kapanacağı neredeyse kesindir. Genel olarak küpeden sıkılan insanların, haftada bir kez küpesini takıp evde kısa zaman geçirmesi yeterli olacaktır. Zamanla bu süreyi arttırabilirsiniz. Mesela ayda bir gibi. Bu zamanı kendinize göre belirlemeniz lazım. Her cilt için değişir. Eğer iki haftanın sonunda ilk kez taktığınızda, canınız yanıyor veya kan bile geliyorsa siz iki hafta olmadan takmak zorundasınız. Araştırma ile uzun süre kapanmayan ve daha sağlıklı yöntemleri bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

4 yaşındaki çocuğun küpe deliği iz kalmadan kapanır mı?
4 yaşındaki çocuğun küpe deliği iz kalmadan kapanır mı?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı