sezer aydoğan
Kilopat
Daha fazla
Anlamadığım bir konu var. Elinizde mükemmel bir dizayna sahip bir gezegen var önce bunu bozuyoruz sonrada düzeltmenin yollarını arıyoruz. Felsefeyi geçicek olursak sizin tasarladığınız sistemi diyelim ki harika muazzam falan işte her neyse. Peki bu yatırımcılara bir kazanç getirecek mi. Üzülerek söylüyorum bir gün insan aç kalacak ve paranın yenilemeyen bir nesne olduğunu anlayacak... Apaçi' nin biri söylemiş bunu ama onlarda yok oldu zaten doğru söylemiş ya... Yine felsefe yaptım.

Bence her devlet kendi fonunu oluşturmalı ve her doğan bebek için bir insanın ihtiyacı kadar ağaç dikmeli ve ileride o ağaçların ücreti vergilere yansıtılmalı. Gerçi o da sakat bir durum olur. Nede olsa susama zam gelince ekmeğin fiyatı artan bir ülkede yaşıyoruz.@Silinen üye Bulduğunuz çözüm yolunu ağaç dikimi olmadığı taktirde bile çözüm bulunabilir gibi bir şekilde yorumlamadım. Küresel ısınmanın büyük bir bölümünü kirli ve zararlı gazların oluşturduğunu ele alarak ağaçların havayı temizlediği için ağaç dikiminin önemini ve hava kirliliğininde bir nebze önlenmiş olacağını belirtmek istedim.