Kürtçe resmi dil olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de Türklerin %70'inin savaş anında yurt dışına kaçacağını düşünüyorum.
Kaçanlar vatan hainidir. 5000 yılı aşkındır vatanım için atalarım savaşmış, kan dökmüş ama ben satacağım bu cennet vatanı ha? Ne demiş şair "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda Canı cananı bütün varımı aldın da hüda Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cûda"

Bence olmamalı, zaten olup olmaması o bölgenin insanının çok da takıldığı bir durum değil. Sınıftaki tüm çocuklar Kürtçe biliyorsa tüm öğretmenlerin de Türkçe ders işlediğini sanmıyorum. Geçen sene doğuda bir çocuğa bir şey sordum, öylece yüzüme bakıp bir şeyler söyledi gitti. Ayrıca belediye billboardlarında da Kürtçe bayram mesajı yer alıyordu. Belki yüzdelik olarak Kürtçe bilen sayısı fazladır ama yine de çok normal karşılamamak gerek.

K*urtçenin ana dil olması için anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesi gerekli. Bu değiştirmek te yürek ister.

Eğer kürtçe eğitim görülmesine anayasayı işaret ediyorsanız bunun değişmesi gerektiğini düşündüren sizlersiniz.

Eğer kürtçe eğitim görülmesine anayasayı işaret ediyorsanız bunun değişmesi gerektiğini düşündüren sizlersiniz.
Hocam farkında değilsiniz fakat insanlar sizin yazdıklarınızı aşırı anlamsız buldukları için artık ifadeyle cevap veriyorlar. Kendinizi rezil etmeden bence fazla yazmayın.

Baştaki sağ olsun resmi dil yapmış kadar oldu zaten. Doğu'daki otobüslerde bile kocaman kocaman kürtçe yazılar var yanında Türkçesi yazsa neyse o bile yazmıyor.

Bu baştakiler bunlara ayrıcalık vermeye devam ettikçe böyle daha fazlasını isteyecekler. Bu işler önce ana dilde eğitimle başlar, resmi dille başlar, akabinde toprak isterler. Hepsinin ciğeri aynı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı