Kulaklık mikrofon hassasiyeti

eralp39

Kilopat
Katılım
14 Ağustos 2016
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir sorum olacak mikrofondaki;
Hassaslık (Mikrofon,dB) -43 dB ( +/-3 dB)
Ne anlama geliyor 43 iyi bir değer mi?
Bir de laptopta ses kartı değiştirmek mümkün mü merak ettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gel vatandaş gel 1 soru alana 1 soru bedava! :)
Mikrofon hassaslığı bence iyi derecede (Arctis 3 kullanıyorum ve -48 dB)
Laptopta ses kartı bildiğim kadarıyla değiştirmek mümkün değil fakat dışarıdan USB ses kartı alarak ses kartını değiştirebilirsin.
 
Teşekkür ederim cavabın için , şeyi sormayı unutmuşum bu -43dbnin yüksek olması mı daha iyi düşük olması mı?:D
Ekstra soru olmazsa olmaz:LOL:: Usb ses kartı benim gördüklerim hep 10 15tl'lik dandik olanlar onlardan pek bir umudum yok açıkçası kaliteli bi usb ses kartı tavsiye edebilir misiniz?
 
1. sorun için:
Sensitivity ( Hassasiyet )

Hassasiyet bir mikrofonda sabit yükseklikte uygulanan referans frekansının (1 kHz ) mikrofon çıkışındaki ölçümünü dB SPL cinsinden verir. Bu oran ne kadar 0 dB”e yaklaşır yani yukselirse mikrofonun çıkış seviyesi de o kadar yüksek olur ve detaylı sinyal almasına neden olur. çünkü aynı oranda dinamik aralığı da genişler.

2. sorun için ise bir bilgim maalesef yok :)
 
mikrofonda ses seviyesi ve bas olur. ben mesela anakartin ses kartinda mikrofonun seviyesi %80 bas +20 kullaniyorum. birde usb ses karti var onda mikrofon seviyesi %50 bas 0 cihaza gore degisir en iyi ayari sen bulursun ancak. ses karti degismez bide usb ses karti alman gerekir. anakartin ses karti kotu ise iyi bir usb ses karti 2 kati performans verebilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı