Kulaklık ve mikrofon aynı anda çalışmıyor

mert600

Hectopat
Daha fazla  
Çok ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım. Her yerde araştırdım bir türlü benimle aynı sorunu olan birini bulamadım.

Logitech G231 kulaklığının kulaklık ve mikrofon jakını tek tek taktığımda kulaklık da mikrofon da sorunsuz çalışıyor. Fakat aynı anda taktığımda her şey sapıtıyor. Mikrofon sürekli takılıp çıkarıldı olarak gözüküyor. Ses de kulaklıktan gelirken sürekli bir hoparlör bir kulaklıktan geliyor.

Kulaklık ve mikrofon jakını kasanın arkasından direkt anakarta taktığımda ise hiçbir problem yok. Sorunsuz ikisi de çalışıyor.

Daha önce böyle bir sorun yoktu. kulaklık ve mikrofonu hep ön paneldeki girişlere takarak kullanıyordum. Sorunu tam anlatamıyorum. Bu yüzden videosunu ekliyorum. Dediğim gibi tek tek taktığımda kulaklıktan ses sorunsuz geliyor. Mikrofonu taktığımda yine mikrofon da sorunsuz çalışıyor. Aynı anda takıldığında oluyor. Sorun sadece ön paneldeki girişlerde.

Videonun 20. saniyesinde kulaklık ve mikrofonu aynı anda takıyorum ve problem başlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun kabloda olabilir. Bazı kablolar sadece ses veya mikrofonu çalıştırmak için tasarlanmıştır. Eğer kablonun ucunda sadece 2 tane siyah görünümlü halkalardan varsa sadece hoparlör için yapılmıştır. Eğer 3 tane halka varsa hem mikrofon hem de hoparlörü aynı anda çalıştırabilir.
Screenshot_20190716-084847_Google.jpg
Screenshot_20190716-084910_Google.jpg

Malesef kablolarla veya kulaklık ile ilgili bir sorun değil. Zaten sorunsuz çalışıyor jakları kasanın arkasına takınca. Ön paneldeki yerlerine takınca videodaki gibi oluyor. Daha önce hiç bir sorub yoktu.
Sorun kabloda olabilir. Bazı kablolar sadece ses veya mikrofonu çalıştırmak için tasarlanmıştır. Eğer kablonun ucunda sadece 2 tane siyah görünümlü halkalardan varsa sadece hoparlör için yapılmıştır. Eğer 3 tane halka varsa hem mikrofon hem de hoparlörü aynı anda çalıştırabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı