Kulaklıktan ayrı hoparlörden ayrı ses almak

Pro digi

Hectopat
Katılım
18 Ekim 2018
Mesajlar
183
Çözümler
1
USB kulaklığımdan ayrı ses jak girişli hoparlörden ayrı ses almalıyım. Bunun için yapmam gereken ayarları ya da almam gereken donanım malzemesini öğrenmek istiyorum.
 
Hocam, dediğiniz gibi olmaz. USB kulaklık içinde ses çipi olduğu için ayrı bir donanım olarak gözüküyor. Ben mesela USB kulaklık takılı olduğu zaman diğer aygıtları devre dışı bırakıyorum. Bazı uygulamalarda çakışma olabiliyor.
 
Şöyle anlatayım çift monitör kullanıyorum yanda kızıma çizgi film açıyorum bende müzik falan dinlemek için kulaklığı kullanmak istiyorum fakat ses sadece hoparlörden ya da kulaklıktan geliyor.
 
Buldum sanırım, 2 tane kulaklık takmaya yarayan aparatlardan alın(jak girişli aparat), sonra usb to jak girişi dönüştürücüsünü 2 kulaklık takmaya yarayan aparata takın, 2 kulaklık yapma aparatınıda PC'deki jak girişine takın.



Örnek resimler ile göstermeye çalıştım.


usb kulaklık + jak girişli kulaklık aynı pc'ye nasıl takılır.png


Kulaklık ses düşüşü yaşarmısınız bilmiyorum malesef, bu kombinasyon çalışır diye "Tahmin" ediyorum, 2 kulaklığı bu şekilde takabilirsiniz diye "Tahmin" ediyorum, ama birinden ayrı ses, diğerinden ayrı ses alabilirmisiniz bilemiyorum.
Şöyle anlatayım çift monitör kullanıyorum yanda kızıma çizgi film açıyorum bende müzik falan dinlemek için kulaklığı kullanmak istiyorum fakat ses sadece hoparlörden ya da kulaklıktan geliyor.

Düzenleme, hoparlörden ayrı ses kulaklıktan ayrı ses almak istediğinizi şimdi gördüm, malesef bilmiyorum.
 
W10'da çift çıkış ayarlanabiliyor ama uygulama bazında.

Mesela VLC ile açtığım videonun sesini anakartın 3.5mmlik jackına bağlı hoparlörlerden alabiliyorken, Displayport ile monitöre aktarılan sesi monitor üzerindeki 3.5mmlik jacktan sete aktarınca oradan da youtube müziği açabiliyorum. İki ses aynı zamanda ayrı çıkışlarda tek başına çalıyor, sanırım istenilen de bu.
 
Son düzenleme:
Çift monitöre sahibim. Monitörün birinde oyun oynarken diğerine çocuk için çizgi film açıp sesleri ayırabilir miyim?
Oyunun sesini kulaklığa, diğer monitörde açtığım tarayıcının sesini HDMI ile bağlı televizyona verebilir miyim?
Bu arada oyun da HDMI ile bağlı olan TV de oynayacak. Diğer monitörde hoparlör yok. Böyle bir şey mümkün mü?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı