Kule soğutma mı yoksa sıvı soğutucusu mu?

omuldur01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar işlemcim R5 3600 stok fan ile fazla ısındığını gördüm yeni soğutucu almak istiyorum ama bir şey soracağım size.
Su soğutucusu mu daha iyidir yoksa kule soğutma mı?
Hangisi daha iyi ise onlardan birkaç tane almam için önerir misiniz?

Her türlü kule tipi soğutucu derim ben. Dezavantajı görsellik oluyor ancak daha sessiz.

3600 için stok fan bile yeterli aslında ama bütçeye göre birkaç öneri yapabilirim.

Eğer yeterince bütçeniz varsa bazı hava soğutucuların kule tipinden bahsediyorum daha iyi olduğu söyleniyor.

Bütçeye göre değişir. 600 TL'ye kadar hava soğutma, sonrası için sıvı soğutma. Ama şöyle istisnalar var.

SE-207, Fuma 2, SE-234 ve NH-D15 gibi hava soğutmalar giriş seviyesi 120MM ve 240MM sıvı soğutmaları çok rahat geçiyor performans olarak.

Öncelikle bahsettiğin şey su soğutucusu değil. İkisini kıyaslayacaksak sıvı soğutma genel olarak hava soğutmadan daha başarılı. (Selam olsun sana yüce Noctua.) Fiyat olarakta sıvı soğutma genellikle daha pahalı. Birkaç model önereyim.

Tabi ki soğutma seçerken kasanın desteklediği ölçülere dikkat etmen gerek.

F/P açısından kule tipi soğutucular her zaman daha iyidir. İyi bir kule tipi soğutucu kötü sıvı soğutmadan her zaman daha iyidir. İşlemciniz ile yüksek seviyede hız aşırtma yapmıyorsanız, Snowman T6 veya M200 gibi soğutuculara bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı