Kule tipine tepe fan nasıl eklenir?

erenistomm

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3000 MHz cl16
Ekran kartı
MSI GTX 1070 Gaming X
Anakart
MSI B450M M2 V2
İşlemci
R5 2600
Yaşadığım şehirde yaz aylarının çok sıcak olması nedeniyle saat 12-5 arası bilgisayar sıcaktan kullanılamıyor ve 80 derece oluyordu. Bende Dark Freezer X120 kule tipi soğutucu aldım ama yaz ayı için yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum. Odamda vantilatörsüz oturamayacağım kadar sıcak oluyor aynı şekilde kasaya da fan lazım. Fotoğrafta görüldüğü gibi 1 adet egzoz ve X120'nin kendi fanı var bu bloğun arka kısmına da 1 fan ekleyip havayı direk egzoz fana vermek istiyorum üstüne ek olarak bir tepe fan eklemek istiyorum bu tepe fan hava akışını bozar mı bilmiyorum bilenler yardımcı olursa sevinirim. Tepe fan 14 kule tipi fan 12 cm 1 adet olmak üzere bu fanları takacağım.
Bu fanların iyi olduğunu düşünüyorum eğer hava akışınıda bozmayacaksa. Ayrıyeten kasanın ön tarafına bir fan yuvası var galiba (12 cm) oraya içeri hava girebilecek bir fan takılabilir mi önü kapalı ama alt kısımda bir boşluk bırakmışlar ama emin değilim bütün fotoğrafları ekliyorum yeni termal macun olarak da MX6 düşünüyorum kasamın linkide bu Everest Rampage 88 Real-600W Peak-650W Siyah Usb 3.0 12cm Led Fan Gaming Kasa - Bütünü Oluşturan Parçalar

Dosya Ekleri

• re.jpg
    re.jpg
    66,2 KB · Görüntüleme: 33
  • rt.jpg
    rt.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 36
  • x.jpg
    x.jpg
    132,5 KB · Görüntüleme: 28
  • xf.jpg
    xf.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 30
Pek kaliteli bir kasa değil yeni kasa alırken mesh olmasına dikkat edin CFM değeri yüksek fanlar alın ve işlemciye sıvı soğutma takabilirsin. Bütçeniz var ise yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı