Gentoo ile 600 MB boşta alıyorum. Aslında DE'lere göre yorum yapıyorsanız bence daha çok şey öğrenmeniz gerek.KDE Plasma olmasına rağmen düşük RAM kullanımı. (800 MB boşta). Ve ilk kullandığım dağıtım.
Gentoo ile 600 MB boşta alıyorum. Aslında DE'lere göre yorum yapıyorsanız bence daha çok şey öğrenmeniz gerek.KDE Plasma olmasına rağmen düşük RAM kullanımı. (800 MB boşta). Ve ilk kullandığım dağıtım.
Artix Arch Linux tabanli zaten. Diger Arch tabanli distrolar genellikle systemd kullaniyor, bundan dolayi da kullanmayi tercih etmiyorum.Hocam açıkçası Artix'e falan bulaştıysanız sizi Ubuntu falan kendine çekemez artık. Arch Linux tabanlı distrolara göz atın derim ben.
Arch tabani, systemd yok. Daha guzel olamazdi.
Belki bir gun Thinkpad alabilirsem Gentoo'ya yapisacagim ama.
Ne ile karşılaştırdığına ve karşılaştırdığın init sisteminin ayarları ile alakalı bu.Şu an Arch Linux'tayım. Açıkçası sistemin açılış hızı Systemd'de daha hızlı. Tık diye açılıveriyor.
Ne ile karşılaştırdığına ve karşılaştırdığın init sisteminin ayarları ile alakalı bu.
/etc/rc.confda rc_parallel ayarını açarsan daha iyi performans elde edebilirsin.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.