Paket yöneticisipacmanmidir? @runit
Evet, Arch tabanlı olduğu için pacman'dir.
Paket yöneticisipacmanmidir? @runit
OpenRC ile runit arasında çok fark var mıdır?Evet, Arch tabanlı olduğu için pacman'dir.
OpenRC ile runit arasında çok fark var mıdır?
Plasma runit indiriyorum. Teşekkürler.Fazla kullanmadığım için bilmiyorum ama runit daha hafif.
OpenRC ya da runit tavsiye ederim, s6 yı hiç denemedim o yüzden yorum yapamayacağım. runit de servisleri manuel çalıştırman gerekir ama void-linux'un sitesinde anlarsın 15-20 dk'da.Şu an Artix denemeye karar verdim. Hangisini indirmeliyim?
Eki Görüntüle 1045528
Repoları oldukça geniş, eğer istediğin paketi bulamazsanİndirmeden önce sormak istediğim bir soru var. Depoları geniş midir? Systemd olmaması sorun çıkartır mı?
/etc/pacman.conf'dan extra ve multilib'i aktif edebilirsin. extra ve multilib, arch repolarından çekiyor, artix değil.Servisleri benim mi etkinleştirmem gerekiyor? Dediğinizin linkini bırakırsanız güzel olur. @CoffeeCake_AoEOpenRC ya da runit tavsiye ederim, s6 yı hiç denemedim o yüzden yorum yapamayacağım. runit de servisleri manuel çalıştırman gerekir ama void-linux'un sitesinde anlarsın 15-20 dk'da.
Repoları oldukça geniş, eğer istediğin paketi bulamazsan/etc/pacman.conf'dan extra ve multilib'i aktif edebilirsin. extra ve multilib, arch repolarından çekiyor, artix değil.
Servisleri benim mi etkinleştirmem gerekiyor? Dediğinizin linkini bırakırsanız güzel olur. @CoffeeCake_AoE
Fedora WorkStation(34)'ü kullanıyorum.Arkadaşlar merhaba. Şu an kullandığınız dağıtımı yazmanızı istiyorum. Aradan seçim yapacağım.@runit @Dengesiz Kokarca @bitwise @Rashmore @cengover_ekin @afacanc38 @Zurnadürüm
OpenRC açılışta 30-40 sistem çağrısı çağırır. Runit 3 tane. Minimal kurulumda öyle oluyor çünkü. Eğer kuracaksan sonradan özelleştirmen lazım. Çünkü arayüzü berbat duruyor vanillada. Ek olarak OpenRC kullanıyorum, daha hızlı açılıyor sistem Arch Linux'a göre.OpenRC ile runit arasında çok fark var mıdır?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.