Kullandığınız klavye modeli nedir?

Furylevel Y1 kullanıyorum.

+Hem beyaz hem de siyah tuşlarla beraber geldiği için istediğim tuş rengini kullanabiliyorum.

+Tam boyutlu bir klavye olması işime geliyor.

+Tuş sesi ve hissiyatı güzel.

-Ses açıp kapatmak için ses tekerleği bulunmuyor.

-Bilek desteği olsaydı kullanımı daha rahat olabilirdi.

-Kutu içerisinden tuş sökme aparatı ve tuşların arasını temizlemek için ufak bir fırça çıkmasını isterdim.

Gamepower RGB red Switch mekanik klavye.
+ 2 yıldır kullanıyorum belirgin bir sorunu yok.
+ Fiyatı uygun.
+ Sök takı kolay.
+ Bilek destekli olması
- 2 sene sonunda tuşları takılmaya başladı çözümünü buldum ama
- Ahım şahım bir programı yok
- Anlık fiyatı artmış.

G213.

3 yaşını doldurmuş olması ve tavsiye etmemiş olman tezat oldu sanki 😂

Dostum 10 yıl demedim 3 yıl dedim. Bugün Çin markaları bile 2-3 yıl sorunsuz götürüyor zaten, bu cihazdan en azından 5 yıl kadar sorunsuz deneyim bekliyordum ama durum bu.

Akko neon 3098 var şuan elimde sesi birazcık daha az olabilirdi onun dışında memnunum.

Çoğunlukla ROG Azoth kullanmakla beraber halihazırda Asus ROG Azoth, Razer Blackwidow V3 Pro ve Logitech G613 klavyeler kullanıyorum. Artı ve eksilerine gelirsek:

Logitech G613:

+Lineer versiyonu gayet sessiz.
+Yüksek profil tuş sevenler için ideal.
+Bilek desteği mevcut.
+Programlanabilir makro tuşları mevcut(şahsen kullanmasam da...)
+Tuş dizilimi ISO Q TR
+Kimileri için eksi olabilir fakat ben artı olarak görüyorum. Kalem pil ile çalışıyor ve kaliteli bir pil ile aylarca pil bitmeden kullanabiliyorsunuz.
-Romer G switchler için keycap bulmak zor.
-Tuşların üretim şekli ve yapısı nedeniyle bu modelde istisnasız tuşlara çift basma sorunu yaşanıyor.
-Bilek desteği kasa yekpare olduğu için çıkarılamıyor ve sert plastik.
-Eğer pavyon kasa ekipmanlar seviyorsanız RGB yok.
-Klavye epey ağır. Benim için eksi değil ama çoğu kişi için olabilir.

Razer Blackwidow V3 Pro:

+Green switch kullanıyorum ve eğer clicky seviyorsanız daktilo gibi bağırıyor yazarken.
+Pavyon kasa ekiplmanlar seviyorsanız RGB var.
+Yazılımı sade ve kullanımı kolay.
+Kablolu, kablosuz ve bluetooth ile kullanılabiliyor.
+Yastıklı bir bilek desteği mevcut ve kasa ile yakpare değil.
-Araştırdığımda pek çok Razer kullanıcısının da yaşadığını gördüm aynı sorunu: Razer Synapse ve Chroma uygulaması çalışırken kablosuz bağlantıda kopmalar yaşanabiliyor.
-RGB ayarlarını cihaz hafızasına kopyalasanız dahi Chroma uygulaması PCde yüklü ve açık değilse varsayılan profile geçiyor ve bir önceki maddedeki bağlantı kesilmeleri de profilin sıfırlanmasına sebep olabiliyor.
-Bilek desteğinin klavyeye sabitlenebilmesi için bir mekanizma yok ve klavyenin ön kısmı açılı olduğu için kullanırken kayabiliyor.
-İngilizce ve ANSI tuş dizilimi olduğu için TR puding tuş seti aldığım halde enter vb tuşları değiştiremediğimden iki farklı tip tuşla kullanma zorunda kalıyorum ve kullanımda rahatsız etmese de görsel olarak kötü durabiliyor.
-Logitech G613 ve özellikle ROG Azoth ile kıyaslayınca özellikle prace olmak üzere büyük tuşların stabilizasyonu berbat.
-Bataryasını en fazla iki günde bir şarj etmek gerekiyor. (Tuş aydınlatması açıkken.)

Asus ROG Azoth:

+Önceden yağlanmış tuşlarla geliyor ve hem ses hem tuş hissiyatı olarak çok iyi.
+Custom modlar için ihtiyacınız olabiliecek her türlü ekipman paketin içinde geliyor.
+ISO Q TR tuş dizilimi var.
+Kablolu, kablosuz ve bluetooth ile kullanılabiliyor.
+Pavyon tipi ekipman sevenler için RGB var.
+Space vb tuşların stabilizayonu kullandıklarım içerisinde en başarılı klavye.
+OLED ekranı var ve resim animasyon vb şeyler dışında sistem bilgilerini görünytülemek için de kullanılabiliyor. (Örneğin ben CPU ve GPU frekans ve sıcaklığını görüntülemek için kullanıyorum.)
+Bataryasının tek şarjı ile iki haftaya yakın kullanım sağlanabiliyor. (Tuş aydınlatması açıkken.)
+Malzeme kalitesi özellikle Razer'a göre çok daha iyi.
+Hot swap olduğu için istediğiniz tuşları kullanabilmek mümkün.
-Asus'un Aura Creator ve Armoury Crate yazılımları bazen cihazı görmeyebiliyor ve bu nedenle makro, RGB profili gibi ayarlarınız PC reboot etmedikçe varsayılan modda kalabiliyor.
-Aura Creator yazılımı aydınlatma ayarları için Razer'ın yazılımı kadar basit ve pratik değil.
-Diğer ülkelerde tuş kapakları PBT iken Türkiye'de muhtemelen maliyet ve fiyat azaltma amaçlı ABS olarak geliyor. (Benim için ABS olması sorun yaratmadı ama PBT severler daha fazla olduğu için eksilere yazıyorum.)

Şu an için aklıma gelenler bunlar...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı