Kullandığınız Linux Dağıtımı Nedir?

Hocam bence hiç zor değil ilk bir hafta alışma sürecinden sonrası kolay. Beni kullanmaya iten şey ise Linux'a olan merakım ve özelleştirme imkanı oldu. İsterseniz Virtual box üzerinden deneyin severseniz geçersiniz.

Donanım desteği bulamıyorum. 64 GB RAM ile RTX2080 Ti i9-9900K kullanıyorum.

Donanım desteği bulamıyorum. 64 GB RAM ile RTX2080 Ti i9-9900K kullanıyorum.
Hocam 2080 Tİ olan bir bilgisayarda oyun oynadığınızı varsayıyorum ve oyuncuysanız geçmenizi pek önermem. Oyun desteği çok yok. Ama isterseniz dual boot şeklinde ikisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Ben şu anda Laptop'umda Ubuntu PC'de Windows 10 kullanıyorum çünkü Laptop'umun donanımı yetersiz. Ama PC'im gayet iyi ve oyun oynadığım için de PC'im Windows 10.

Hocam 2080 Ti olan bir bilgisayarda oyun oynadığınızı varsayıyorum ve oyuncuysanız geçmenizi pek önermem. Oyun desteği çok yok. Ama isterseniz Dual Boot şeklinde ikisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Ben şu anda Laptop'umda Ubuntu PC'de Windows 10 kullanıyorum çünkü Laptop'umun donanımı yetersiz. Ama PC'im gayet iyi ve oyun oynadığım için de PC'im Windows 10.

Oyun yok: )(arada bir valorant o kadar ) video düzenleme ve Visual Studio vs. ayrıca yazdığım programların Linux desteği var.
Hocam 2080 Tİ olan bir bilgisayarda oyun oynadığınızı varsayıyorum ve oyuncuysanız geçmenizi pek önermem. Oyun desteği çok yok. Ama isterseniz dual boot şeklinde ikisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Ben şu anda Laptop'umda Ubuntu PC'de Windows 10 kullanıyorum çünkü Laptop'umun donanımı yetersiz. Ama PC'im gayet iyi ve oyun oynadığım için de PC'im Windows 10.
bir de nispeten eski bir laptobum var gereksinimleri karşılıyor mu ubuntunun ?bunu kullanmıyorum fazlalıkta kurabilirim.

Hocam benim şuan kullandığım Laptop'un donanımı
Graphics: Intel® HD Graphics 4000 (IVB GT2)
Memory: 3,7 GiB
Processor: Intel® Core™ i3-3120M CPU @ 2.50GHz × 4
Disk capacity: 480,1 GB
64 bit
Brave tarayıcı kullanıyorum ve gayet hızlı. Hiç donma yaşamadım. Bi ara test etmek için Minecraft yüklemiştim ondada Optifine ile 60 FPS veriyorudu. Performas sıkıntısı hiç çekmedim.

Hocam benim şu an kullandığım Laptop'un donanımı
64 Bit
Brave tarayıcı kullanıyorum ve gayet hızlı. Hiç donma yaşamadım. Bir ara test etmek için Minecraft yüklemiştim onda da OptiFine ile 60 FPS veriyorudu. Performans sıkıntısı hiç çekmedim.

Anladım. Benim zorlandığım konu driverler ve program kurmak.

Hocam benim şu an kullandığım Laptop'un donanımı
64 Bit
Brave tarayıcı kullanıyorum ve gayet hızlı. Hiç donma yaşamadım. Bir ara test etmek için Minecraft yüklemiştim onda da OptiFine ile 60 FPS veriyorudu. Performans sıkıntısı hiç çekmedim.

Onu nasıl yaparız?

Hocam bu bilgisayara Driver kurmadım daha o yüzden o konuda bir bilgim yok ama programlarda Linux desteği varsa kolayca kurabilirsiniz. Mesela Zoom'un sitesinden Debian (Ubuntu debian tabanlı) versiyonlu dosyayı indireceksiniz sonra Zoom.deb diye dosya gelecek sonra dosyaya sağ tıklayıp ''Open with software install'' seçeneğine basacaksınız Ubuntu software açılacak ve ordan indireceksiniz.

a Zoom'un sitesinden Debian (Ubuntu debian tabanlı) versiyonlu dosyayı indireceksiniz sonra Z
Hocam bu bilgisayara Driver kurmadım daha o yüzden o konuda bir bilgim yok ama programlarda Linux desteği varsa kolayca kurabilirsiniz. Mesela Zoom'un sitesinden Debian (Ubuntu debian tabanlı) versiyonlu dosyayı indireceksiniz sonra Zoom.deb diye dosya gelecek sonra dosyaya sağ tıklayıp ''Open with software install'' seçeneğine basacaksınız Ubuntu software açılacak ve ordan indireceksiniz.
driver olması lazım geçişlerde kasıyor sonra denemiştim onu. makinanın sitesinde linux driveer yok

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı