Kullanılabilir RAM Miktarı 8 GB Sorunu

kxz7cfg899

Kilopat
Yer
İstanbul/Beylikdüzü
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
GSkill Trident Z RGB 3000MHz bellekleri kullanıyorum. Daha önce böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. G.Skill'in bellek renklerini değiştirmek için bir program vardı. Kullandım ve birkaç gün sonra sıkıntı çıkarmaya başladı. B2 slotundaki belleğim renk değiştiriyorken A2 slotumdaki değiştirmiyordu. Ben de bu aralar bellekleri 3000 MHz değerinde çalıştırmayı başarmıştım. Hepsi bunun sonunda oldu sanırım. Belleklerim normal hızları da 3000 Mhz değeri. Neyse biraz önce sistem özelliklerini kontrol ederken 8 GB kullanılabilir olduğunu gördüm. BIOS ayarlarına girdiğimde ise A2 slotundaki belleği algılamıyordu sadece 8 GB gözüküyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım uyarı aldığından dolayı benimle iletişime geçti. RAM' ler kit olduğundan (8x2 bu arada) RAM' leri teker teker takıp denemiş ve slotlarda bir sıkıntı olmadığını fakat RAM' lerden birtanesinin çalışmadığını gözlemlemiş. Aldığı site olan İnventus' u arayıp sorduğunda ise RAM' leri bize geri kargolayın biz test ettikten sonra kararımızı veririz demişler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı