Kullanılabilir RAM sorunu

yaraliali

Decapat
Merhaba bundan 3 gün önce oyunlarda PC kasmaya başladı. League of Legends oynarken bile kasıyordu FPS bir 80 bir 30 oluyordu hatta 10'a bile düşüyor (ekran kartı 1070 Gaming X Ryzen 5 ve 16 GB RAM var PC'de) bende biraz araştırdım RAM'lere baktığımda 16 GB RAM görüyor ama 7.95 kullanıyor. Neredeyse bütün videoları izledim ama çözümünü bulamadım bir yardım edebılırsenız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar kullanıyor olması doğal başka şeyler açıkken arkada, mesela tarayıcın. Ben senin sorunun, ya pil modunun tasarruf modunda olmasına ya da işlemcinin ve ekran kartının çok ısınmasına bağlardım.

İlk önereceğim şey RAM slotlarını denemen. RAM'i farklı slotlarda deneyerek bilgisayar açılıyor mu kontrol et daha sonra söz edilen diğer şeylere bak.

O kadar kullanıyor olması doğal başka şeyler açıkken arkada, mesela tarayıcın. Ben senin sorunun, ya pil modunun tasarruf modunda olmasına ya da işlemcinin ve ekran kartının çok ısınmasına bağlardım.

1.olarak bu kadar kullanıyor olması doğal değil 16 GB RAM var ve benım kullanılabılırım 7.95 yanı bır RAM kullanılmıyor direkt olarak
2.eskiden 15.bılmem bırşey kullanıyordu ve bır anda böyle oldu
3.masaüstü kullanıyorum
4.daha demin Windows bellek tanımlama yaptım sorunsuz görünüyor
Tavsiyen için teşekkur ederım
İlk önereceğim şey RAM slotlarını denemen. RAM'i farklı slotlarda deneyerek bilgisayar açılıyor mu kontrol et daha sonra söz edilen diğer şeylere bak.

Tavsıyen için sanada teşekkür ederım ama denedim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı