Kullanılmış İşlemci Satın Alınır mı?

Lodge

Megapat
Makaleler
6
Sahibinden.com üzerinden i3 7100 işlemciyi 400 TL fiyata buldum. Sıfır almak istersem 900TL gibi bir fiyat çıkıyor.
Satın almadan önce nelere dikkat etmeliyim?
Kullanılmış işlemci alırsam ileride ne tür sorunlar ile karşı karşıya kalırım?

Hız aşırtma işlemleri yapılmış mı öncelikle onları sor (yapılmamış olması tercihen daha iyi). Çalıştığından emin ol. İşlemcilerde kolay kolay bozulma olmuyor diye biliyorum. Kısacası mümkünse deneyip al.

Yalan söylemiyorsa 2 ay kullanılmıştır yazıyor tabi 2 ay hangi işlerde kullanıldı bunu sormalısın almadan test edersen senin için iyi olur

Açıkçası ben geçmişini bilmediğim herhangi bir elektronik ürünü ikinci el almama taraftarıyım. Ama almak isteyene de mantıksız demem. Sen de bu işlemciyi almak istiyorsan sorman gereken sorular bence:

Hız aşırtma yapılmış mı? Yapıldıysa nasıl yapıldı? İşlemciye bir zarar verildi mi? Hangi şartlarda kullanıldı? Neden şubat 2018de alınıp sadece 2 ay kullanıldı? 2 ay kullanıldıysa neden şimdi satılıyor? Bunlar ilk etapta aklıma gelen sorular

islemciler oyle kolay bozulup yanan birsey degil ama sen yinede dikkat et ve islemcinin halen garenti belgesinin olup olmadigini arastir ve youtube dan vok kanalina gidip 2.el islemci alirken dikkat edilmesi gerekenler videosunu izleyebilirsin.

En iyisi gidip elden testlerini de yaparak almaktır ancak mümkün değilse GET ile ve kapıda ödeme sistemi kullanarak kontrol ederek alın. Hiç olmadı "Benim o ilde bir arkadaşım var işlemciyi her yönüyle test ve kontrol ederek alıp bana gönderecek." deyip zarf atın. Adam kabul etmezse sahtekarlık vardır orada. Para kolay kazanılmıyor. Ben o fiyata o işlemcinin olamayacağını düşünüyorum. Bazen kardeş kardeşe güvenemiyor ülkemizde, öyle olaylar oluyor ki.

Sahibinden.com üzerinden i3 7100 işlemciyi 400 TL fiyata buldum. Sıfır almak istersem 900TL gibi bir fiyat çıkıyor.
Satın almadan önce nelere dikkat etmeliyim?
Kullanılmış işlemci alırsam ileride ne tür sorunlar ile karşı karşıya kalırım?
Geçen saz sahibindenden i5 4690k aldım hiçbir sorunu yok gönül rahatlığı ile alabilirsiniz satıcı bilgisayar mühendisi olduğu için güvenim daha da arttı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı