Madencilikte kullanılmış ekran kartı alınır mı?

Spawrain

Megapat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX RX 580 ekran kartı 6 ay mademcilikte kullanılmış 2 yıl kadar Vatan Bilgisayar garantisi varmış. Herhangi bir arızası yokmuş. 1100 TL'ye satıyor. Normalde ben madencilik yapılmış kartlara karşıyım kart sizce alınır mı?

Çözüm
Uzak durun. 1200-1300 TL'ye sıfır bir ekran kartı alabilirsiniz. Hem daha uzun ömürlü hem de daha performanslı olacaktır.
Nasıl çalıştırılmıyor? Tam tersine kartlara sonuna kadar abanılıyor. BU da ömrünü ve çalışma performansını etkiliyor doğrudan.
Undervolt işlemi yapılıyor diye biliyorum. Tabi sistem uzun süre kullanılacaksa önermem. Ben sadece birkaç ay kullanılan kartlardan bahsetmiştim. Yanlışım varsa düzeltirseniz teşekkür ederim.

Core Clock’ları düşürülüyor, ömrü de gayet normal oluyorlar kanımca, kullanan çok insan var.

Üstelik performans olarak hiçbir farkı olmuyor, bunun testleri de yapıldı 6 ay boyunca bir kart ile mining yapılıyor ve sıfırıyla test ediliyor, aradaki fark sıfır.

Core Clock’ları düşürülüyor, ömrü de gayet normal oluyorlar kanımca, kullanan çok insan var.

Üstelik performans olarak hiçbir farkı olmuyor, bunun testleri de yapıldı 6 ay boyunca bir kart ile mining yapılıyor ve sıfırıyla test ediliyor, aradaki fark sıfır.

Tam tersine o kartlara overclock yapılıyor ne core clock düşürülmesi.

Tam tersine o kartlara overclock yapılıyor ne core clock düşürülmesi.

O zaman mining denen şeyi daha da araştırmanızı tavsiye ederim.
Mining’in amacı elektrik gücünü matematik yaparak paraya çevirmek, bu matematiği de ekran kartı yapıyor, mining işinde olanlar elektrik/güç tüketimini düşürmek için undervolt ve underclock yapıyorlar.
Mining yapan insanlarla konuşmasam, hatta kendim de yapmasam inanırım sana :)

O zaman mining denen şeyi daha da araştırmanızı tavsiye ederim.
Mining’in amacı elektrik gücünü matematik yaparak paraya çevirmek, bu matematiği de ekran kartı yapıyor, mining işinde olanlar elektrik/güç tüketimini düşürmek için undervolt ve underclock yapıyorlar.
Mining yapan insanlarla konuşmasam, hatta kendim de yapmasam inanırım sana :)

Kendi kullandığınız kartlarınızı da böyle diyerek mi satıyorsunuz yoksa :)

Kendi kullandığınız kartlarınızı da böyle diyerek mi satıyorsunuz yoksa :)

1.5 senedir kullanıyorum kartımı, 4 ayı mining ile geçti hala mükemmel çalışıyor :), dediklerime inanmıyorsanız redditte ya da başka bir sitede mining yapanların arasına bir göz atmanı tavsiye ederim, kartımı satmayı düşünmüyorum bir 2 sene daha :)

Harcanan güç olduğunca düşürülmeye çalışılır ki fatura geliri, kazançtan daha yukarıda olmasın.

Şöyle de ekleyeyim, kartım satılacak bir durumda değil, custom soğutmaya sahip, üstündeki heatsinklerin hepsini kendim yaptım yerleştirdim. Kimse böylesine değiştirilmiş bir kartı da almaz. Yani bir şey sattığım yok :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı