Kumar borcuna girdim

Arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Yaklaşık 4 senelik evliyim. 2 yaşında da bir oğlum var. Eşimle aramız çok iyidir, çok kafa dengiyizdir. Gırgır şamata hanemizden hiç eksik olmaz. Ben iddia oynardım, kupon yapardım. Evlenmeden önce de vardı ama bu denli büyük değildi. Ufak miktarlarda oynardım.

Evlendikten yaklaşık 3 sene sonra işte geçen sene bir borç yapmıştım. Yaklaşık 60 bin TL kadar. Tabii eşim de bu borcun iddiadan olduğunu öğrendi. Biraz kavga gürültü tartışma neyse, konuyu çözdük, borcumu kapattım. Eşim böyle şeylere çok karşıdır haklı olarak. Kazansam bile o paradan bir hayır gelmeyeceğini vs. söyler. Neyse o konuyu atlattık, söz verdim falan.

İşte hırs mı dersin, bağımlılık mı dersin, adına ne dersen de 3 ay önce falan yine bu batağa düştüm. Oynadım, kazandım, kaybettim. 70 bin TL'ye yakın bir borç yaptım yine. Eşimin şu an için bu borçtan haberi yok ama olursa çok daha büyük sorunlar yaşayacağımız belli. Kendi ailemin bu iki borçtan da haberi yok. Babama söylesem ödeyebilecek durumu var çok şükür. Kendi aileme utancımdan, nasıl böyle bir şey yapabildim tekrar, kendime yediremediğimden söylemek istemedim. Eşime de aynı şekilde söyleyemedim. Ama işin içinden çıkamadım bir türlü.

Sizlerden tavsiye bekliyorum. Sizce babama bu durumu açıklamalı mıyım? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Eşime söylersem evliliğimin bitmesine kadar uzayabilir bu durum. Babama söylesem sert bir adamdır, yine kavga gürültü olacağından şüphem yok ama durumun en azından eşimin kulağına gitmesinin önüne geçebilirim. Babam eninde sonunda babam. Kızsa da dövse de babam yani. Borcumu kapatacağından şüphem yok. 25 yaşımdayım ve bu zamana kadar babamın karşısına yüz kızartıcı bir şeyle asla çıkmadım ama olan oldu. Olmuşun üstüne bir şey yapılmaz. Sizlerin tavsiyelerine açığım. Siz böyle bir durumla karşı karşıya kalsanız ne yapardınız?

Bence babanıza söyleyin borcu kapattırın daha sonra eşinize nazik bir dille anlatın tedavi olacağınızı söyleyin ve buna karşı önlem alın bankalarınızı falan eşinizle beraber yönetin.

Bağımlılıkları çözmek için radikal adımlar atmak gerekebiliyor.
Bence eşinize karşı dürüst davranıp çıkacak olan anlaşmazlıktan ders almaya bakın.
Eğer gerçekten sorunu çözme odaklıysanız, eşiniz size ne kadar kızarsa kızsın eninde sonunda iyi niyetinizi anlayıp size kurtulmanız amaçlı destek olacaktır fakat bu süreci iyi yönetmeye bağlı biraz. Sonuçta anlaşmazlıklarda stres yönetimi ve doğru anda doğru tepkileri vererek doğru sözleri söylemek önemlidir.

İyi yanından bakarsak, günümüzde 70K aşırı büyük bir miktar değil ve doğru bir zamanda kendinizi frenlemeniz gerektiğini anlamışsınız.
(Kişinin durumuna göre düze çıkma süresi değişebilir)

Bağımlılıklarda en önemli olan husus, batağa düşüldüğünde ''zaten düştüm bari devam edeyim'' düşüncesidir. Şu anda oynamış olsanız bile sizin önceden olan çabanız silinmedi, sadece ufak bir sekteye uğradı diye düşünmeniz gerekir. Aksi takdirde umutsuzluğa kapılıp bağımlılığı güçlendirmek tehlikeli ama mümkün bir olasılıktır.

Konu üzerinden biraz geçmiş. Umarım şu anda bağımlılığınızla alakalı problemlerinizi çözmüşsünüzdür.

Ben sizin yerinizde olsam bu borcu kimseden para istemeden kendim kapatmaya bakar ve ders çıkarırdım fakat bu borçlu kişinin ekonomik durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Son olarak, kumar oynamayın, oynattırmayın.
Eğer kasayı zengin etmek istiyorsanız buyrun önden girin oynayın.

Bence babanıza söyleyin borcu kapattırın daha sonra eşinize nazik bir dille anlatın tedavi olacağınızı söyleyin ve buna karşı önlem alın bankalarınızı falan eşinizle beraber yönetin.

Babası borcu ödese bir daha oynar eminim. Eşide boşyere kavga çıkarmıyor ki söylemeye utanıyor.
Biraz burnu sürte sürte öderse bırakma ihtimali daha fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı