Kur'an-ı Kerim'de ilginç bir çelişki var

Birçok inanmayan arkadaşım var ve birçoğu da saygılıydı yani siz hep bir kefeye koyuyorsunuz gibi bu huyunuzda pek iyi değil. Bütün müslümanlar yobaz demek gibi, tartışma esnasında ister istemez gerginlik oluyor.
Yok hoxam aynı kefeye koymuyorum tartışmanın başında bile aşağılamaya çalışan insanlar gördüm

Yok hoxam aynı kefeye koymuyorum tartışmanın başında bile aşağılamaya çalışan insanlar gördüm.
Hocam sizde sinirleniyor gibiydiniz yani herkes aşağılama derdindeydi. Zaten temel amaç karşıyı çürütmek ise bu da bir aşağılama duygusu ile birlikte geliyor yoksa karşıdakinin senden iyi argümana sahip olduğunu düşünüyorsan cevap vermezsin.

Burada Kur'an'da bilimle ilgili yazılan bazı mesajlara cevap vereceğim.

Dostum kuranı kerimde bebeklerin anne karnında 6 ay kaldığı yazıyor sen ne anlatıyorsun. Bugün biz bilim sayesinde biliyoruz ki bu bilgi yanlış 6 değil 9 ay bebekler anne karnında kalırlar.
Kur'an'ı Kerim'de açık şekilde 6 ay kaldığı yazan bir ayet yok ancak siz iki ayet arasında hesaplama yaparak bu 6 ay cevabını verdiniz. Ahkâf Suresi 15. ayette hamilelik ve sütten kesilmenin 30 ay süreceği (tamamlanmış süreci) belirirken, Lokman Suresi 14. ayette sütten kesilmesinin 2 yıl içinde olduğu beliriyor. Yani sütten kesilme süreci tam 2 yıl olmalıdır şeklinde belirmemiş.
30-24=6 ay gibi hesaplama mantığıyla bakacak olsaydık o zaman ayette 2 yıl içinde diye yazdığı için emzirme süreci 1 yılda gerçekleştiğini varsaysaydık hamilelik sürecinin 30-12=18 ay olduğunu düşünürdük.

Bana hepimizin tanıdığı sadece 5 tane Arapça ile bilim yapan insan söyleyecektiniz noldu o iş, tüh yok muymus?
Hemen sayalım.
  1. İbn Sînâ - Doktor. Tıbbın Kanunu kitabıyla tıp biliminin temellerini attı.
  2. El-Harezmî - Matematikçi olarak geçer ve gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmıştır. Cebirin kurucusudur.
  3. İbnü'l-Heysem (Alhazem) - Matematikçi ve astronomdur ve optiğin kurucusu sayılır.
  4. El-Bîrûnî - Matematik, doğa bilimleri, tıp ve diğer alanlar üzerinde çalışmıştır.
  5. İbn Rüşd - Doktor olarak bilinir. Hekim, matematikçi ve tıpçıdır.

Son düzenleme:
Hemen sayalım.
  1. İbn Sînâ - Doktor. Tıbbın Kanunu kitabıyla tıp biliminin temellerini attı.
  2. El-Harezmî - Matematikçi olarak geçer ve gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmıştır. Cebirin kurucusudur.
  3. İbnü'l-Heysem (Alhazem) - Matematikçi ve astronomdur ve optiğin kurucusu sayılır.
  4. El-Bîrûnî - Matematik, doğa bilimleri, tıp ve diğer alanlar üzerinde çalışmıştır.
  5. İbn Rüşd - Doktor olarak bilinir. Hekim, matematikçi ve tıpçıdır.
Ne hakkında konuştuğumuzu okusaydiniz, günümüzden 5 örnek istediğimi görürdünüz. Eskiden zaten Avrupa'nın karanlık çağları gibi sebeplerden islam alimleri öne çıkıyor.

Burada kur'an'da bilimle ilgili yazılan bazı mesajlara cevap vereceğim.

Kur'an'ı Kerim'de açık şekilde 6 ay kaldığı yazan bir ayet yok ancak siz iki ayet arasında hesaplama yaparak bu 6 ay cevabını verdiniz. Ahkâf suresi 15. ayette hamilelik ve sütten kesilmenin 30 ay süreceği (tamamlanmış süreci) belirirken, lokman suresi 14. ayette emzirmenin 2 yıl içinde olduğu beliriyor. Yani emzirme süreci tam 2 yıl olmalıdır şeklinde belirmemiş.
30-24 = 6 ay gibi hesaplama mantığıyla bakacak olsaydık o zaman ayette 2 yıl içinde diye yazdığı için emzirme süreci 1 yılda gerçekleştiğini varsaysaydık hamilelik sürecinin 30-12 = 18 ay olduğunu düşünürdük.

Hemen sayalım.
  1. İbn sînâ - doktor. Tıbbın kanunu kitabıyla tıp biliminin temellerini attı.
  2. El-harezmî - matematikçi olarak geçer ve gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmıştır. Cebirin kurucusudur.
  3. İbnü'l-heysem (alhazem) - matematikçi ve astronomdur ve optiğin kurucusu sayılır.
  4. El-bîrûnî - matematik, doğa bilimleri, tıp ve diğer alanlar üzerinde çalışmıştır.
  5. İbn rüşd - doktor olarak bilinir. Hekim, matematikçi ve tıpçıdır.

Hocam hangi anne sağlıklı olan 2 yıl emzirme süreci varken 1 yıl yapar. Yani bu Müslüman'ların ayetlerde ki hataları görmeyip sürekli ayetleri kurtarmaya çalışmasını bir türlü anlamıyorrum. Tanrı olarak birisi oraya sayı veriyorsa insanlar bunu ölçü olarak algılar ve uygular kusura bakma. Ayrıca sağlık sorunları olmaması için ölçüsü 2 yıl olmalıdır. Ölçülü ve sağlıklı olan 2 yıl ise niye 1 yıl üzerinden hesaplama yapıyorsunz?

Ne hakkında konuştuğumuzu okusaydiniz, günümüzden 5 örnek istediğimi görürdünüz. Eskiden zaten Avrupa'nın karanlık çağları gibi sebeplerden islam alimleri öne çıkıyor.
Günümüzden herkesin bildiği Arapça ile (daha doğrusu Arapça dilinde) bilim yapan bilim insanı örneği istemişsiniz ancak günümüze, 2020 ve sonrasına bakacak olursak Arapçayı geçtim, genel olarak çoğu kişinin bildiği bilim insanı saymak zor. Sayabiliyorsanız sayın. Esas bilinen bilim insanları geçmişe dayanmaktadır, Arapçada olduğu gibi.

Hocam hangi anne sağlıklı olan 2 yıl emzirme süreci varken 1 yıl yapar. Yani bu Müslüman'ların ayetlerde ki hataları görmeyip sürekli ayetleri kurtarmaya çalışmasını bir türlü anlamıyorrum. Tanrı olarak birisi oraya sayı veriyorsa insanlar bunu ölçü olarak algılar ve uygular kusura bakma. Ayrıca sağlık sorunları olmaması için ölçüsü 2 yıl olmalıdır. Ölçülü ve sağlıklı olan 2 yıl ise niye 1 yıl üzerinden hesaplama yapıyorsunz?
Bazı kaynaklarda bebeklerin 1 veya 2 yıl boyunca anne sütüyle beslenmesi gerektiği belirtiliyor. Bu sebeple 1 yıl örneğini vermemde bir problem görmüyorum. Zaten ilk hatayı "Kur'an-ı Kerim'de bebeklerin anne karnında 6 ay kaldığı yazıyor." diyerek yaptın. Ayetlerde direkt olarak bu şekilde belirtilmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı