Kur'an-ı Kerim'de ilginç bir çelişki var

İddiam hala geçerli, at 1000 lira 10 sayfa Kuran'dan daha iyi kutsal kitap yazayım sana.
Allah Allah ya Kuran okuyan bilim adamları niye Müslüman oluyor hani ters konuşucam şimdi yine ban yiyeceğim.
Bilim insanlari Kur'an-ı bir çok dilde okuyor da dinsiz oluyor genelde. Kimmiş bu dediğin kişiler merak ettim. Celal Şengör 2-3 dilde okumuştur diye hatırlıyorum mesela.

Bana tek bir ayet atar mısın kanka bunu hiçbir insan yazamaz dediğin? Uydurma hayat hikayeleri anlatacaksın, Allah'ın sıfatlarını söyleyip duracaksın. Kuran'da atomu parçalamak anlatılıyor da ben mi bilmiyorum? Daha ne dediği hakkında fikir birliği yok kitapta, bana eşi benzeri yok diyorsun güldürme lütfen.
Birader sen ne sanıyorsun kendini acaba ? Kuranın benzerini yazabilirim diyor akla bak sen 1400 sene bunu hiç deneyen olmamış gibi konuşuyor.

Onlar sanıyor ki, ulema herkese meydan okudu "Hadi buyurun aynısını yazın bakalım, yazabilecek misiniz?" diye..

Yanlış meal çıkaranı bile öldürenler, şimdi de ayeti verip, "Aynısını yazabilecek misin?" diyor. :D

Kalem suresinde "Bunlar eskilerin masalları..." diyor müşrikler, cevaben bu söyleniyor.. Aga, hani adam dedi ya zaten, "Bu öncekilerin masalları.." diye.. Ee, yazmışlar ya zaten..
Kur'anın sıfırdan eklediği şey zaten az ya güncelliyor ya da aynı devam ettiriyor. O sıralarda da Varaka Bin Nefel gibi eski ve yeni ahitte bilgili adamlardan bunları rahatlıkla öğrenebilir zaten. Yanlış mealde kime göre göre yanlış...

O gün ruhlar ve melekler sıra sıra durur. Rahmân'ın izin verdikleri dışında hiç kimse konuşamaz. İzin verilen de doğruyu söyler.(nebe 38)

O günü yalanlayanların vay haline! Bugün, konuşamayacakları gündür. Kendilerine izin de verilmez ki, mazeret beyan etsinler.(murselat 34-36)

O gün hepsini toplayacağız. Sonra Allah'a ortak koşanlara: " hani nerede o Allah'a ortak saydığınız ortaklarınız?" diyeceğiz.'rabbimiz, biz müşriklerden değildik' demekten başka bir mazeret bulamayacaklar. Bak, vicdanlarına karşı nasılda yalan söylerler!(enam 22 24)

1= Önce diyor ki Allah'ın izin verdikleri hariç kimse konuşamaz, eğer konuşşa bile doğruyu söyler.
2= E bir de sonra diyor ki o gün konuşamayacakları gündür kendilerine izin verilmez?
3= E bir de hani izin verilipte konuşan doğruyu söylerdi? Adam karşısında Allah olduğu halde hala yalan söylüyor ya?

=Çelişkiyi farkedemeyen arkadaşlar olmuş.Ayetler de geçen çelişki, allahın kimseye mazeret sunması ve konuşması için izin vermeyeceğini söyler ama devamında birileri konuşur ve mazeret sunar.İkincisi konuşana izin verse bile doğruyu söyler diyor fakat adam hala yalan söylüyor allaha karşı.
Kuranda sayamayacağın kadar çelişki ve bilim dışı şey var, bunlara şaşırmayın. 1400 yıl önceki araplara hitap eden, günümüzle alakası olmayan bir kitap.

İddiam hala geçerli, at 1000 lira 10 sayfa Kuran'dan daha iyi kutsal kitap yazayım sana.

Bilim insanlari Kur'an-ı bir çok dilde okuyor da dinsiz oluyor genelde. Kimmiş bu dediğin kişiler merak ettim. Celal Şengör 2-3 dilde okumuştur diye hatırlıyorum mesela.
Celal Şengör ne alaka hani örnek verdiğin adam bile neyse bir şey demiyorum. Dediğim adamları saysam ömrüm yetmez heralde araştırıp bakabilirsin.

Birader sen ne sanıyorsun kendini acaba ? Kuranın benzerini yazabilirim diyor akla bak sen 1400 sene bunu hiç deneyen olmamış gibi konuşuyor.
Bir insan niye oturup uydurma kutsal kitap yazmaya çalışsın, ne geçecek ki elimize? Bir tanrı uydurup tıpatıp Kur'an-ı yazabilirim, 2-3 sayfa sıfatlarından bahsedeceksin, 1-2 sayfa dönemdeki olaylardan vb, bunları garip bir üslup ile yazacaksın sizli bizli, bu kuran dediğin. Atsana canım benim Kuran'dan herhangi bir insanın yazamayacagini iddia ettiğin ayet, bekliyorum hala.

Celal Şengör ne alaka hani örnek verdiğin adam bile neyse bir şey demiyorum. Dediğim adamları saysam ömrüm yetmez heralde araştırıp bakabilirsin.
Benimde Kur'an-ı okuyup ateist olan insanları saymaya ömrüm yetmez emin ol, ikimizde biliyoruz ki bilim insanlarının çoğu dinsiz zaten.

Bir insan niye oturup uydurma kutsal kitap yazmaya çalışsın, ne geçecek ki elimize? Bir tanrı uydurup tıpatıp Kur'an-ı yazabilirim, 2-3 sayfa sıfatlarından bahsedeceksin, 1-2 sayfa dönemdeki olaylardan vb, bunları garip bir üslup ile yazacaksın sizli bizli, bu kuran dediğin. Atsana canım benim Kuran'dan herhangi bir insanın yazamayacagini iddia ettiğin ayet, bekliyorum hala.

Benimde Kur'an-ı okuyup ateist olan insanları saymaya ömrüm yetmez emin ol, ikimizde biliyoruz ki bilim insanlarının çoğu dinsiz zaten.
Ali İmran 190-191 git bak.

Yahu sonuçta yalan söylüyor işte dostum. Allah'ta önceki ayette konuşan izin verilen doğruyu söyler diyordu.
Ben inanan biri değilim ama gerçekten çelişki çıkarmak için çıkarmaya çalışıyorsunuz gibi. Orada söyler diyor adamda bir şey söylememiş, içlerinden bahane uydururlar diyor. Yani eleştirecek nokta çokta bunda sorun bence.

Ali İmran 190-191 git bak.
Hocam bana sadece ilk kez Kur'anda geçen bilimsel bir gerçek söyler misiniz?

Kuranı insan yazdı diyen arkadaş şu an dünya da zeki sayılabilecek tüm insanları topla benzerini yazmaya çalış istesen de yazamazsın.

Nasıl yazamazsın? Sürekli müslümanaların kuranın ayetlerinin bir benzerini bile yazamazsınız iddiası var sürekli görüyorum. Bundan kastınız nedir mesela bir ayeti alıp aynı manaya gelecek şekilde farklı kelimeler kullanarak yazarsak benzerini yazmış olmuyor muyuz?

Allah Allah'ya kuran okuyan bilim adamları niye Müslüman oluyor hani ters konuşacağım şimdi yine ban yiyeceğim.

Hangi bilim adamlarıymış o bakayım? Bilim adamları şu an evrimi bile tartışmıyor gerçekliğinden şüphe etmiyorlar buna dine karşı en büyük kozlardan biridir. Yoksa sende evrimci Müslüman'lardan mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı