Kur'an'a Tekme Atan Çocukların Cezaları Belli Oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kutsal kitaba saygısızlık yapılmamasını okulda öğretirsin, okuldan atarak değil.

Bu okuldan değil aileden gelen bir öğretidir. Annenin babanın veremediğini okulda veremezsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cezanın boyutu nedir güzel kardeşim açıklar mısın? Çocuğu zindana mı kapatmışlar? Eziyet mi çektirmişler? Nereden baksan milyonlarca insanın yaptığı gibi eğitimine açık olarak devam et demişler? Bunu ceza olarak değil birçok insan tercih olarak seçiyor zaten. Lütfen gereksiz şeyleri savunur vaziyette yorum yapmayın. Ülkede hak edene hak ettiği cezayı vermezsen önünü alamazsın. Böyle şeyleri normalleştirip caydırıcı olmayan cezalar getirmeye çalışırsan alışkanlık haline gelip adalet sisteminden kimsenin korkmayıp her şeyi rahatça yapabilmesi saçmalığı şu an olduğu gibi hep devam edecek.
Ben anlatamıyorum sanırsam. Tamam arkadaşlar ceza süper. 10/10.
Suç teşkil ediyor ama suç işlenmemiş.
Ne fark eder? Aralarındaki farkı biliyorum ama ha suç işlemiş ha işlememiş. O katanayı neden getirmiş?
 
Bizim okulda da geçen gün kitap savaşı yaptılar. Tefsir, Akaid kitapları havada uçuştu. Videoları da var. Bende yayınlasam bizimkilere de böyle bir işlem uygulanır mı yani?
 
Fark etmez. Verilen ceza çok büyük bir ceza ve Anayasanın maddesine uymuyor. Lise'de okula Katana getirenler bile okuldan zar zor atılıyorken bu harekete "Eğitim hakkının alınması" size çok mantıklı mı geliyor?
Bununla ilgili madde var. Örgün eğitim dışına çıkarma cezası madde 164 şeklinde aratırsanız bulabilirsiniz.

"c) Kişileri veya grupları; dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi ve dini inançlarına göre
ayırmayı, kınamayı, kötülemeyi amaçlayan bölücü ve yıkıcı toplu eylemler düzenlemek, katılmak, bu
eylemlerin organizasyonunda yer almak."

Gayet mantıklı ceza bu arada. Çocuk diye böyle hareketler yapmasına gerek yok. İnanmak zorunda olmadığı gibi aklı başında bir insan bu tarz hareketler yapmaz.
 
Bizim okulda da geçen gün kitap savaşı yaptılar. Tefsir, akaid kitapları havada uçuştu. Videoları da var. Bende yayınlasam bizimkilere de böyle bir işlem uygulanır mı yani?

Olacağını zannetmem sonuçta kutsal kitap değil ders kitabı.
 
Bu yapılan saygısızlığı savunmak için bazıları "Müslüman birileri Tevrat'a veya İncil'e tekme atsaydı ceza almazlardı" yazmış. Burada bir yanlış var. Bir kere bir Müslüman bırakın Tevrat'a ve İncil'e tekme atmayı alıp yere bile atamaz. Her ne kadar Müslümanlar bu kitapları hak olarak kabul etmese de içinde hala değişmemiş bazı hükümlerin olduğu kesindir. Bu yüzden bu kitaplara zarar veremez.

Peki Hinduların veya başka dinlerin kitaplarını alıp yere atabilir mi veya onların inandığı ilahlara sövebilir mi? Hayır. İslam bunu yasaklamıştır. (En'âm suresi 108.ayet)

Yapılan bu hakaretin savunulacak hiçbir tarafı yok.
 
Son düzenleme:
Çocuk gaspçılar ortalıkta serbestçe dolaşıyor diye eleştiriyoruz, burada ise cezayı eleştiriyoruz. Bunun dini bir kitap olması ile alakası yok ders kitabına bile tekme atsa cezalandırılmalı. Tabii bir de olayın öteki yüzü var, zaten forumdada gördüğüm kadarı ile çoğu liseli kendi isteği ile açığa geçiyor ve okula gitmeleri şu sistemde hayatlarına maddi zarardan başka bir katkı sağlamazdı.
 
Eğitim hakları ellerinden alınmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dünyanın en saçma cezası! Kişinin öz hakkı olan eğitimi sırf kutsal bir kitaba saygısızlık yaptı gereçisiyle alamazsın. Okuldan atarsın, uzaklaştırma verirsin ama eğitim hakkını almak ne demek? Taliban stili ceza sistemi yemin ediyorum! Aynısı benzer bir başka kutsal kitaba yapılsaydı gündem bile olmazdı. İşlerine "kutsalımız, kutsallara saygılı olun" diyorlar. Çocukların yaptığı etik bir davranış değil kabul ediyorum fakat bu ceza çok ama çok büyük bir ceza.

Çocuklar hayatları boyu açık Lise'ye mecbur bırakıldılar. Anayasının 42. maddesine göre böyle bir şey yapmalarına hak yok.

İyi bir karar olmuş inanmıyor olsan bile en azından saygı duymayı biliyor olman lazım ilk okul çocuğu değilsin ki.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı