Kursta öğretmenler fazla ödev veriyor ve çikolata aldırtıyor

Hocam o ortamları biliyor musunuz, arkadaşımın ablası üniversiteyi bitirip dershane de işe başlayınca sadece 1000 TL vermişlerdi tabii ki fazla para versinler demiyorum. Arkadaşımın dershanesinde sevilen bir matematik hocası uzun yıllar orada çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam 5000 TL alıyordu.
Evet, biliyorum. Kendim de bizzat o işin içerisindeyim. Bir tanıdığım öğretmen var, alanında gerçekten çok çok iyi. Dershanelerde ücret genellikle saatlik olarak verilir. Öğretmenin haftalık 26 saat dersi var ve bir ders saati için aldığı para 100 TL. Haftalık 2600 ediyor, sen hesap et. Kişinin yeteneği de önemli unsur bu alanda. Özel süründürür de seni krallar gibi de yaşatır.

Cezayı sonunda bende yedim. +50 ve +30 ek olarak ta 150 soru cezam var. Birde kitap ödevim var, hepsini yarına yetiştireceğim. Sabahın köründe (9.30)da kursta olacağım, ki saat 20.00'a kadar. :(

Öğretmenleriniz ne diyorsa onu yapın. Canınız çalışmak istemiyorsa çalışmayın fakat ileride bugün aldığınız değil yarın alamadığınız çikolatalar canınızı sıkacak. Öğretmenleriniz çikolataya aç değil. Ders çalışmanızı sağlamaya çalışıyorlar.

Öğretmenleriniz ne diyorsa onu yapın. Canınız çalışmak istemiyorsa çalışmayın fakat ileride bugün aldığınız değil yarın alamadığınız çikolatalar canınızı sıkacak. Öğretmenleriniz çikolataya aç değil. Ders çalışmanızı sağlamaya çalışıyorlar.
Tamam hocam anladım ama bir 7. sınıf öğrencisine bu kadar ceza bence normal değil. Ek olarak etüt de yazmışlar, ki ben etüt istememiştim.

Direkt konuya giriyorum. Hocalar olması gerekenden çok ödev veriyorlar. Derste 15+ sayfa yazıyoruz, abartmıyorum. Son 2000-1600 TL falan kaldı kurs. Ancak cayma bedeli de var, 2000 TL falan. + hocalar kendilerine çikolata falan aldırıyorlar. Bu ne abi ya? Bu durumda haklı olan ben miyim yoksa karşı taraf mı?

1 çikolata 3-4TL bence çok abartılmamalı ödevini yapmazsan hoca isterse al çok zor bir ekonomik durumda değilseniz bir çikolatayı sorun yapmamalısınız ya da hocayla konuşun.
Tamam hocam anladım ama bir 7. sınıf öğrencisine bu kadar ceza bence normal değil. Ek olarak etüt de yazmışlar, ki ben etüt istememiştim.

Hocayla konuşun ve bu ceza değil sadece ödevini yapmamanın karşılığı ailenle konuş onlarda öğretmenle eğer çekiniyorsan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı