Sınav varken dershane öğretmeni ödev veriyor

MECccc

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, korona bitmeyince dershaneye yazıldım. 3 haftadır gidiyorum. Yeni bir rehber hocası geldi, ödev vereceğim dedi. Benim haftaya yazılılarım var ve bayağı konu eksiğim var ama hoca eksiğe tama bakmamış, 600-700 soru vermiş hem de 2.5-3 güne şimdi. Ben ne yapacağım?

Yapma, ailene belirtirsen de kızacaklarını düşünmüyorum. Mazeretin var haklı anlamda.

Ailem bu konuda biraz farklı yaklaşıyor ders derstir diyerek dersten başımı kaldırmamamı istiyor tabii o kadar çalışacak halim yok fen lisesi kazandığımda bile çalışsan daha iyisini kazanırsın deyip azar yemişliğim var.

2.5-3 güneyse ödev önce onları yetiştirip sonra bu 2.5-3 günde çalışacağın dersi daha sıkı bir programla haftaya kadar çalış ve biraz daha sıkıştır kendini. Ya da hiç yapmayım nottan kırılmasını göze alabilirsin konuların yetişecek gibi değilse.

Ben ders konularına ailemi hiç karıştırmadım şu ana kadar. Ödev yapmadığım çok oldu; ders de senin, not da. Sorumluluklarını bilip ona göre kararlar almalısın ve her zaman öğretmenlerden anlayış bekleyemezsin maalesef ki. Bu gerçeğin ciddiyetini kavrayıp gerekirse sabahlamalısın yeri geldiğinde.

Ailem bu konuda biraz farklı yaklaşıyor ders derstir diyerek dersten başımı kaldırmamamı istiyor tabii o kadar çalışacak halim yok fen lisesi kazandığımda bile çalışsan daha iyisini kazanırsın deyip azar yemişliğim var.

O zaman çözeceksin maalesef. Bize de verdiler, hem de yarın okulum var. 5 gün okula gideceğiz millet tatil yaparken.

2.5-3 güneyse ödev önce onları yetiştirip sonra bu 2.5-3 günde çalışacağın dersi daha sıkı bir programla haftaya kadar çalış ve biraz daha sıkıştır kendini. Ya da hiç yapmayım nottan kırılmasını göze alabilirsin konuların yetişecek gibi değilse.
12 yazılıyı 3 güne sığdırmam imkansız aynısı ödev içinde geçerli nerdeyse her dersten eksiğim var ben program yapmıştım ama ödev girince her şey allak bullak oldu
O zaman çözeceksin maalesef. Bize de verdiler, hem de yarın okulum var. 5 gün okula gideceğiz millet tatil yaparken.
Benim zoruma giden ödevi yapıp kötü alsam yazılı kötü diye kızacaklar
Ödevi yapmayıp iyi alsam hem ödeve kızacaklar hem sanki ben değilde dershane iyi almiş gibi dershaneyi övecekler

Tercihin okul sınavlarından yana olmalı. Ödev dediğin şey o kadar önemli değil ama o sınavlardan aldığın notlar üniversite sınavında karşına çıkacak. Ödevden ise en kötü dershane öğretmeninden azar işitirsin yapmadığın için ama 2 gün sonra unutulur gider.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı